Ειδησεογραφικό site

Στο πέταλο 22 Αυγούστου 2015

118

Ο ΚΥΒΟΣ ερρίφθη! Εκλογές στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου αποφάσισε ο Τσίπρας. Το γράψαμε εμείς, σύντροφοι, από την περασμένη εβδομάδα – πρέπει πλέον να λάβουμε επίδομα… ψηφοφόρου! Μη σας πούμε και στην κατηγορία «βαρέα και ανθυγιεινά»! Τόσες περικοπές και φόροι θα μας έρθουν από το «αριστερό μνημόνιο», να μην πάρουμε κι ένα επίδομα για τον κόπο μας, που κάθε τρεις και λίγο τρέχουμε στις κάλπες;

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Αλέξης, λοιπόν, αφού βαρέθηκε να μαδάει τη μαργαρίτα – «να κάνω τώρα εκλογές ή μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Nα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης ή να μη ζητήσω, να κάνω ντρίπλα με τα θερινά τμήματα της Βουλής ή όχι;» – αποφάσισε να μας βγάλει από την αγωνία και να μας ανακοινώσει επιτέλους τις αποφάσεις του!

ΣΑΣ ΕΙΜΕΘΑ ευγνώμονες, πρόεδρε! Πάμε λοιπόν σε πρόωρες εκλογές, μετά από 8 μήνες αριστερής διακυβέρνησης, μετά από το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο και με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων σε κατάσταση… εκτάκτου ανάγκης!

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο άλλωστε, έκανε και μία ανασκόπηση στο θετικό έργο της κυβέρνησης, στο οποίο συμπεριέλαβε και τη διακοπή των εργασιών στις Σκουριές! Πρόεδρε Αλέξη, μετά από οχτώ μήνες και όταν ως αντιπολίτευση είχατε κάνει τις Σκουριές σημαία της επαναστάσεως, μη μας τις θυμίζεις τώρα που αποφάσισες να την ανακινήσεις μία μέρα πριν προκηρύξεις εκλογές! Να έχουμε και μία συναίσθηση…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, στον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται το… έλα να δεις. Στα νησιά του Αιγαίου οι μετανάστες δεν… λιάζονται πλέον, όπως μας είπε η Τασία, αλλά εξαφανίζονται (;), ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ διαμηνύει ότι θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν βρίσκει υπεύθυνο να συνεννοηθεί!

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ο φέρελπις υπουργός μας Χαϊκάλης πετσόκοψε ήδη τις κατώτερες συντάξεις, αποδεικνύοντας ότι μια χαρά τη… δρόσισε την καυτή πατάτα που ανέλαβε! Και όλα αυτά, ενώ η οικονομία παραμένει στην κατάψυξη, οι έλεγχοι κεφαλαίων στις τράπεζες εξακολουθούν να παραλύουν την αγορά και τις επιχειρήσεις και όπου να’ναι θα μας έρθει και η νέα φοροκαταιγίδα του… αριστερού μνημονίου!

ΌΣΟ ΓΙΑ την κυβέρνηση, οχτώ μήνες τώρα, πάει από σόου σε σόου! Είπαμε αμάν να γλιτώσουμε από το σόου του Βαρουφάκη και μας ήρθαν άλλα τόσα! Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τα σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη Βουλή; Ή εκείνα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει κοπεί σε τρία κομμάτια;

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ο Τσίπρας και η πλειοψηφία που τον στηρίζει, από την άλλη ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα με περίπου 25 βουλευτές και… κάπου στη μέση η ΚΟΕ του Ρούντι Ρινάλντι, που αριθμεί πέντε βουλευτές και φέρεται να είναι σε συνεννόηση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει και εκείνη στην επιρροή της μία μικρή ομάδα βουλευτών! Μια ωραία ατμόσφαιρα!

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ δε ότι οι εκλογές αυτές θα γίνουν με λίστα και σίγουρα θα είναι η πρώτη φορά που υποψήφιοι βουλευτές –για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε φυσικά– δεν θα διαγκωνίζονται ποιος θα πρωτομπεί σε αυτήν, αλλά ποιος θα… πρωτοβγεί! Γιατί μετά τον κακό χαμό που έχει προκαλέσει η Ζωίτσα, για παράδειγμα, είναι από απίθανο έως και παρανοϊκό να τη δούμε στην εκλογική λίστα του Τσίπρα! Αμ ο Βαρουφάκης; «Αυτόν τι να τον κάνουμε;», που θα ’λεγε κι ο Τσίπρας!

Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ, πάντως, παρότι δίσταζε μέχρι πρότινος να πει ξεκάθαρα ότι σε περίπτωση που ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση, εκείνος και τα στελέχη της Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν, θεωρούσε ότι η κυβέρνηση μπλοφάρει και κατήγγειλε τις πρόωρες εκλογές ως αντιδημοκρατική νοοτροπία! Τώρα που του ήρθε κι εκείνου η… λυπητερή, τρέχει να προλάβει μπας και πάρει ένα κομμάτι από την πίτα το νέο κόμμα τού «όχι», που θα συνεχίσει, λέει, τον αγώνα «μέχρι την τελική νίκη»!

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ της Πλατφόρμας, με πρώτο και καλύτερο τον Λαφαζάνη, πάντως, επιμένουν ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα –εξακολουθούν δε να μιλούν για εθνικό νόμισμα, χωρίς να λένε τη λέξη «δραχμή»!– η διακοπή αποπληρωμής των δανείων μας αλλά και η διαγραφή του χρέους θα επιτρέψουν τόσο την ανάκτηση της ρευστότητας στην οικονομία όσο και την κατάργηση του μνημονίου! Τρία πουλάκια κάθονταν! Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν είχε άδικο ο Παππάς, όταν του απάντησε ότι αυτό που προτείνει, ουσιαστικά, είναι μνημόνιο με δραχμή, αντί μνημόνιο με ευρώ!

ΓΙΑ ΝΑ του απαντήσει ο «Ηρακλής» του Λαφαζάνη Στάθης Λεουτσάκος ότι οι διαφωνούντες της Πλατφόρμας δεν επιθυμούν μνημόνια με κανένα νόμισμα, αλλά και να καταγγείλει τον τρόπο με τον οποίο παίρνει μεγάλες πολιτικές αποφάσεις η κυβέρνηση, δηλαδή με τη μορφή διαρροής, χωρίς τα όργανα του κόμματος να έχουν συζητήσει, αποφασίσει ή σχεδιάσει «καμία μα καμία από αυτές τις επιλογές»! Τη μέρα της προκήρυξης των εκλογών, εξάλλου, ο Λεουτσάκος έσπευσε να προσθέσει ότι λαμβάνονται αποφάσεις «στα υπόγεια του Μαξίμου»!

ΚΥΡΙΑΚΗ κοντή γιορτή… στην κυριολεξία! Στις 20 ή 27 Σεπτεμβρίου, σύντροφοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Η πρωτοβουλία των κινήσεων, εξάλλου, ήταν εξαρχής στα χέρια του πρωθυπουργού, ο οποίος επέλεξε την άμεση προσφυγή στις κάλπες, με στόχο να αιφνιδιάσει την εσωκομματική του αντιπολίτευση, πράγμα που μάλλον το πέτυχε!

ΑΥΤΗ την άποψη έχουν, εξάλλου, και τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με πρώτο τον Μεϊμαράκη, που αφού χαρακτήρισε τον Τσίπρα… γλυκά και χαριτωμένα «ψευτράκο και πονηρούλη» (!), δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Αλέξης μάς πάει σε εκλογές μόνο και μόνο για να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, βέβαια, ήταν προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να ανακοινώσει τις αποφάσεις του μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης της συμφωνίας από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, την εκταμίευση της πρώτης δόσης από τους δανειστές μας και την αποπληρωμή της δόσης που οφείλαμε προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

ΌΛΑ ΑΥΤΑ έγιναν ήδη κι έτσι ο πρωθυπουργός μπορεί, πλέον, να μιλά για έναν κύκλο που έκλεισε, όπως μας είπε και στο διάγγελμά του. Στο οποίο, σημειωτέον, έριξε και τις μπηχτές του κατά του Λαφαζάνη, λέγοντας ότι ο λαός θα κρίνει και όσους «επικαλούμενοι ιδεολογική συνέπεια, διέπραξαν την ασυνέπεια» να αποδυναμώσουν την κυβέρνηση στις ψηφοφορίες για το κλείσιμο της συμφωνίας!

ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ Λαφαζάνη, η Λαϊκή Ενότητα, είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα «όχι» των ψηφοφοριών, δηλαδή περισσότερους βουλευτές από τους περίπου 25 που έχει ήδη στους κόλπους της η Αριστερή Πλατφόρμα. Το να μιλά δε ο Στρατούλης για το 62% του ελληνικού λαού που ψήφισε «όχι» στο δημοψήφισμα, λες και το νέο κόμμα Λαφαζάνη και άλλων συμμαχικών δυνάμεων θα πάρει την πρωτιά στις εκλογές, δεν είναι σουρεαλισμός, είναι αυτό που λέμε… «μας χτύπησαν οι ζέστες, μας αποτελείωσε και ο Τσίπρας με την προκήρυξη εκλογών»!

ΜΕ ΤΟΥΤΑ και με κείνα, μια σκοτοδίνη… αριστερή, την έχουμε πάθει! Γιατί πώς να το κάνουμε σύντροφοι; Έχουμε κι εμείς σοβαρότερα θέματα να μας απασχολήσουν, από το να τρέχουμε κάθε τρεις και λίγο στις κάλπες, για να βοηθάμε στην επίλυση των εσωτερικών αδιεξόδων των ελληνικών κομμάτων! Έχουμε την ανεργία μας, τους ελέγχους κεφαλαίων στις τράπεζες, τις φοροεπιδρομές που έρχονται, καθώς και μία… καταπληκτική μεταναστευτική πολιτική, που ονομάζεται «μπείτε σκύλοι αλέστε», με τον ΟΗΕ να αναζητεί υπεύθυνο για να συνεννοηθεί!

ΈΝΑ ΘΕΜΑ, πάντως, το έχουμε από τώρα λυμένο! Ο συγκυβερνήτης ή μάλλον ο μηχανοδηγός του κυβερνητικού τρένου, ο Πάνος Καμμένος δηλαδή, έσπευσε πριν από το διάγγελμα Τσίπρα να μας ενημερώσει –για να μην έχουμε αγωνία!– ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ναι μεν θα κατέβουν αυτόνομοι στις εκλογές, αλλά θα ξανασυνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, εάν βγουν τα απαραίτητα κουκιά βεβαίως βεβαίως, προκειμένου να κάνουν ξανά συγκυβέρνηση… Καλά που μας το είπατε, γιατί μια ανησυχία αν θα είστε εκ νέου συγκυβερνήτης την είχαμε!

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ: Ο ΣΟΦΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΑΣΙΑΣ!

Είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Και όχι μόνο συνεργάτης, γιατί όπως φρόντισαν τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης να μας γνωστοποιήσουν, με τρόπο δεόντως… συγκινητικό, είναι και ο δεύτερος πατέρας του πρωθυπουργού και δεύτερος αγαπημένος παππούς των παιδιών του. Ο λόγος για τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, ο οποίος δήλωσε τηλεοπτικώς πως αν περάσουν τρεις μέρες χωρίς να δει τους μικρούς γιους του Αλέξη Τσίπρα, έχει θέμα! Καλά και συγκινητικά όλα αυτά, υπουργέ μου, αλλά να προσπαθείς να υποστηρίξεις και την Τασία Χριστοδουλοπούλου για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό, με το… καταλυτικό επιχείρημα ότι είναι η μόνη υπουργός που δεν έχει κάνει μπάνια φέτος, ε πάει πολύ!

Την ώρα που οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που κατακλύζουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα συνεχίζουν να καταφτάνουν στη χώρα μας κατά εκατοντάδες κάθε μέρα, με μία κυβέρνηση να αδυνατεί να διαχειριστεί το πρόβλημα και τον ΟΗΕ να λέει ότι εμείς πολύ ευχαρίστως να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά δεν βρίσκουμε έναν υπεύθυνο συνομιλητή από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, είναι κομματάκι δύσκολο να λυπηθούμε την Τασία, που… έχασε τα μπάνια της!

Παράλληλα, να θυμήσουμε ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης είναι εκείνος που είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην περίπτωση που δεν τη λάβει, να προκηρύξει εκλογές. Και έχει και εδώ ένα εξίσου… καταλυτικό επιχείρημα: ότι δεν θα υπάρξει, λέει, πλήγμα στην οικονομία από τις εκλογές! Για να σας δούμε τώρα που προκηρύχθηκαν! Γιατί αν το πετύχετε αυτό, υπουργέ μου, θα είναι πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία, το να κάνουμε εκλογές ξανά μέσα σε λίγους μήνες, αφού ήδη κάναμε και ένα δημοψήφισμα και να μας έρθουν… τσάμπα!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!

Δεν είναι μόνο ο Φλαμπουράρης, πάντως, που θεωρεί αδιανόητο το ενδεχόμενο να ρίξουν την αριστερή κυβέρνηση οι αριστεροί βουλευτές της. Την ίδια άποψη έχει και ο Στέλιος Παππάς, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πατήρ του υπουργού Νίκου Παππά, ο οποίος ωστόσο «έντυσε» την άποψή του με μία από τις πιο ιστορικές μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη! Έτσι, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη, εκείνος δεν θα επιτρέψει «να σκοτώσουν το γελαστό παιδί οι δικοί μας», εννοώντας τον Αλέξη Τσίπρα φυσικά!

Να υπενθυμίσουμε, για λόγους ιστορίας, πως το τραγούδι «Το Γελαστό Παιδί» έχει γραφτεί για τον Μάικλ Κόλινς, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του ιρλανδικού απελευθερωτικού κινήματος, και έχει μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη. «Τι Κόλινς, τι Τσίπρας», σου λέει ο Παππάς! Ο ένας στο ιρλανδικό απελευθερωτικό κίνημα κι ο άλλος στο… φτου ξελευτερία από τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και τη Ζωή! Πάντως, όπως έσπευσε να μας διευκρινίσει, ο Αλέξης αντέχει ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει με όρους δημοκρατίας. Γι’ αυτό, λέει, καλό είναι να βγάλει ο καθένας από το μυαλό του ότι μπορεί να κάνει «κινήσεις πίσω από τις πλάτες», γιατί δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Αμ δεν τις κάνουν πίσω από τις πλάτες, σύντροφε… Κατάμουτρα τις κάνουν τις κινήσεις τους και δεν πτοούνται από το γελαστό παιδί, καθώς φαίνεται!

Ο Παππάς, ωστόσο, επιμένει πως η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ρεαλισμός και όχι «τσαρλατανισμοί και ακροβασίες». Γι’ αυτό και υποστήριζε εξαρχής, άλλωστε, την προσφυγή στις κάλπες, αφού θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε ήδη τη δεδηλωμένη, μετά την τελευταία ψηφοφορία, καθώς πλέον το κόμμα στηρίζεται σε λιγότερους από 120 βουλευτές. Προσέξτε μόνον, τώρα που έγινε το θέλημά σας και θα πάτε τελικά στις κάλπες, μην σας κοπούν τα… γέλια, σύντροφε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.