Ειδησεογραφικό site

Ο Αρβανίτης και η εποχή των τσογλανιών

46

kaloudis5Του Θοδωρή Καλούδη

Η περίπτωση του κ. Κ.Αρβανίτη, τ. δημοσιογράφου της ΕΡΤ και νυν διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ ” Στο Κόκκινο”, είναι χαρακτηριστική ενός πρωτόγνωρου ήθους στη δημόσια ζωή. Ο “στρατευμένος”, κατα τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος εξύβρισε χυδαία δημόσια τον πρωθυπουργο της χώρας, σε εκδήλωση όπου παρίστατο με την ημιεπίσημη κομματική ιδιότητά του.

Η άρνηση της Κουμουνδούρου να καταδικάσει, με επίσημη ανακοίνωσή της, το γεγονός, σε συνδυασμό με την εκκωφαντική σιωπή της κομματικής ΕΣΗΕΑ, περιγράφουν ένα περιβάλλον καταλυτικής απαξίωσης του πολιτικού διαλόγου και κατάντιας της δημοσιογραφίας.

Φυσικά η περίπτωση Αρβανίτη δεν είναι η μόνη. Είναι όμως χαρακτηριστική μιας αναδυόμενης πολιτικής και δημοσιογραφικής υποκουλτούρας με κύρια στοιχεία την αμετροέπεια, την αναίδεια, το θράσoς, την υποκρισία, την άνευ λόγου έπαρση, τον τσογλανισμό.

Θα μπορούσατε να με ρωτήσετε ίσως: Μα καλά, έδω συμβαίνουν τόσα και τόσα, ο Αρβανίτης σε πείραξε;

Θα σας απαντήσω πως, κατά τη γνώμη μου, τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. ´Οταν η πολιτική αντιπαράθεση οδηγείται σε ακραίες και χυδαίες συμπεριφορές, η πολιτική σκηνή μεταρέπεται σε αρένα και η επιθυμητή εθνική συνεννόηση απομακρύνεται.

Πέρα απ´ αυτό, η περίπτωση του κ. Αρβανίτη μας έδειξε πως το δημοκρατικό ήθος δοκιμάζεται όταν κάποιος νομίζει ότι είναι ισχυρός και ανεξέλεγκτος εκ του γεγονότος ότι σιτίζεται στην αυλή πολιτικά ισχυρών. Και αυτό συμβαίνει συχνά στις μέρες μας, όπου πολλοί τυχοδιώκτες θεωρούν ότι πρέπει να δίνουν τα θλιβερά τους διαπιστευτήρια σε όσους φαίνεται πως διεκδικούν τα κλειδιά τη εξουσίας.

Αναδημοσίευση από: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.