Ειδησεογραφικό site

Με τίτλο “Η ευκαιρία της Αριστεράς” ο ΔΟΛ κάνει τη μεγάλη στροφή – Ποιός ο προξενητής με το ΣΥΡΙΖΑ

51

´Ενα «ΒΗΜΑ» πριν την ολοκλήρωση της είναι η στροφή του ΔΟΛ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το «Βήμα της Κυρια κής» κυκλοφορεί με τίτλο «Η ευκαιρία της Αριστεράς» και σχετική ανάλυση του διευθυντή του Αντώνη Καρακούση.

Η στροφή του ΔΟΛ αναμένεται να “ανακουφίσει” σε ένα βαθμό και το ΜΕGA, καθώς – όπως λέγεται- η νέα γραμμή του, με κεντρική παρουσιάστρια την ´Ολγα Τρέμη και σχολιαστές τους Γ.Πρετεντέρη, Ν.Ευαγγελάτο και Θανάση Καρτερό θα στοχεύει στην ισορροπημένη κάλυψη και σχολιασμό των γεγονότων, κάτι που ήταν άλλωστε και πάγιο αίτημα των επιτελικών δημοσιογράφων του σταθμού, αλλά και των τηλεθεατών.

Σε ότι αφορά το ΔΟΛ, η μεγάλη στροφή άρχισε να γίνεται φανερή με την παραίτηση του Ανδρέα Ψυχάρη, υιού του κ.Σταύρου Ψυχάρη ιδιοκτήτη του συγκροτήματος, από την έδρα που κατείχε στη Νέα Δημοκρατία, δηλώνοντας: “Δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα – Παραμένω ενεργός πολίτης»

Την αποσύνδεση του “συστήματος Ψυχάρη” από τo κυβερνητικό μπλοκ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε και η απομάκρυνση του Διευθυντή των ΝΕΩΝ κ. Χρήστου Μεμή, γνωστών Κεντροαριστερών απόψεων, με την τοποθέτηση του κ. Δ. Μητρόπουλου στη θέση του, που θεωρείται καλός συνομιλητής της Κουμουνδούρου. Μόνο αγκάθι στις σχέσεις ΔΟΛ – Κουμουνδούρου παραμένει ο αρθρογράφος του ΒΗΜΑΤΟΣ και των ΝΕΩΝ κ. Γιάννης Πρετεντέρης, που ίσως ξεπεραστεί με την έλευση του κ. Καρτερού στο MEGA (πρώην διευθυντή του Ριζοσπάστη και δημοσιογραφικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ)

Ρυθμιστικό ρόλο στην εξομάλυνση των σχέσεων και την προσέγγιση ΔΟΛ – ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι έπαιξε ο κ. Βασίλης Μουλόπουλος, παλαιό δημοσιογραφικό στέλεχος του συγκροτήματος και νυν στενός συνεργάτης του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μουλόπουλος διατηρούσε ακόμα και στις πιό δύσκολες στιγμές των σχέσεων ΔΟΛ- ΣΥΡΙΖΑ ανοικτούς τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.