Ειδησεογραφικό site

Οι Συριζαίοι που καίνε την Αθήνα

51

Του Θανάση Χειμωνά

Αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας είναι πρωτοφανές. Ασφαλίτες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά μια ειρηνική πορεία προκαλώντας χάος και καταστρέφοντας περιουσίες. Ο λόγος; Προφανής: Να αποπροσανατολιστεί ο λαός και να ξεχάσει το δολοφονικό Ασφαλιστικό που είχε ψηφιστεί λίγες ώρες νωρίτερα στη Βουλή.

Σας φαίνονται υπερβολικά τα παραπάνω; Πιθανότατα είναι. Κάτι τέτοια δεν ακούγαμε όμως εκείνα τα (φαντάζουν τόσο μακρινά…) χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση; Πως οι κουκουλοφόροι που τα κάνουν λαμπόγυαλο είναι στην πραγματικότητα παρακρατικοί, αστυνομικοί (οι οποίοι κατά καιρούς πλακώνονται στο ξύλο με τους συναδέλφους τους στα ΜΑΤ), πως τα επεισόδια γίνονται μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν κυβερνητικούς ποταπούς σκοπούς. Όλα αυτά συνοδεία με βίντεο-ντοκουμέντα με κουκουλοφόρους που έβγαιναν από κλούβες και «επώνυμες» καταγγελίες από άτομα που (από σύμπτωση) διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις με την Κουμουνδούρου. Και να τα δακρύβρεχτα άρθρα που μιλούσαν για «κρατική προβοκάτσια» που μας αράδιαζαν «αποδείξεις», «μαρτυρίες» αλλά και βαθυστόχαστες αναλύσεις για τους «μπάτσους που καίνε την Αθήνα».

Εγώ φυσικά ποτέ δεν τα πίστεψα όλα αυτά. Είναι ποτέ δυνατόν μια κυβέρνηση να βάζει δικούς της ανθρώπους να καταστρέφουν τη χώρα της; Αν όμως τελικά είχα άδικο και οι Συριζαίοι δίκιο; Κάτι τέτοιο σημαίνει πως σήμερα είναι οι ίδιοι που οργανώνουν τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έτσι δεν είναι; Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πια πρωθυπουργός και –σύμφωνα πάντα με αυτά που μας έλεγαν τόσα χρόνια τα συντρόφια του– ο απόλυτος ενορχηστρωτής οργανωμένων ξεσπασμάτων βίας τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα τεράστιες υλικές ζημιές (τις οποίες πληρώνουν άμεσα ή έμμεσα οι πολίτες) ενώ θέτουν και σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Αλλιώς θα το είχε διαλύσει το παρακράτος για το οποίο μας μιλούσε τόσα χρόνια και όλες οι πορείες θα ήταν φιλήσυχες και ειρηνικές. Όχι;

Άρα, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει άμεσα να βγει και να παραδεχτεί πως όλα αυτά τα χρόνια είχε άδικο. Πως οι ισχυρισμοί του για τους «εγκάθετους κουκουλοφόρους» αποτελούσαν στην καλύτερη περίπτωση προϊόν ανοησίας και στη χειρότερη χυδαία σπέκουλα. Αλλιώς, στα μάτια μου, παραδέχεται την ενοχή του για όσα συνέβησαν την 6η Δεκεμβρίου 2015.

Υ.Γ. Φυσικά και ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους αντιεξουσιαστές έχει αλλάξει. Από εκεί που διαβάζαμε για τα «παιδιά που αντιστέκονται» τώρα απλώς δεν διαβάζουμε τίποτα – ενίοτε πέφτουν και μερικά μπινελίκια από τους, πάντα πρόθυμους, φιλοκυβερνητικούς γραμμιζτήδες. Βλέπετε, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να «αξιοποιήσει» τους αντιεξουσιαστές, όπως έκανε με τους Αγανακτισμένους, τους συνδικαλιστές κ.ο.κ. Τώρα που ήρθε στα πράγματα δεν τους χρειάζεται πια. Το κακό όμως είναι πως και ο τρόπος που οι ίδιοι οι αντιεξουσιαστές αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει. Και αυτό είναι κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του ενδεχομένως να το βρουν σύντομα μπροστά τους…

Αναδημοσίευση από Athens Voice

Τα σχόλια είναι κλειστά.