Ειδησεογραφικό site

Μόδα είναι… 3 Οκτωβρίου 2015

66

moda2Ο Ραλφ Λόρεν, ιδρυτής του οίκου μόδας που φέρει το όνομά του, αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση του γενικού διευθυντή του ομίλου ύστερα από σχεδόν μισό αιώνα στο τιμόνι της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε αυτήν τη βδομάδα.

Τον διάσημο σχεδιαστή θα αντικαταστήσει ο Στέφαν Λάρσον, ένας 40χρονος Σουηδός, ο οποίος από το 2012 έως τώρα ήταν πρόεδρος της αλυσίδας ένδυσης Old Navy, που είναι θυγατρική εταιρεία της Gap.

Ο 75χρονος Λόρεν ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει την εταιρεία. Θα παραμείνει ως εκτελεστικός πρόεδρος και υπεύθυνος δημιουργικού. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο ρόλος του είναι να σκέφτεται συνεχώς το μέλλον της εταιρείας και τους τρόπους με τους οποίους θα την προωθήσει.

Ο Αμερικανός σχεδιαστής, γέννημα-θρέμμα της νέας Υόρκης, εκτίμησε τα προσόντα του Στεφάν Λάρσον και θεώρησε ότι ήταν ο πλέον κατάλληλος γι’ αυτή τη θέση. Συγκεκριμένα δήλωσε: «Ο Λάρσον θα προσφέρει στην εταιρεία κάτι διαφορετικό. Έχει την ευαισθησία για το σχέδιο μόδας και ταυτόχρονα γνωρίζει πώς να χτίζει και να μεγαλώνει μια εταιρεία. Αυτό είναι σπάνιο στον χώρο μας, καθώς συνηθίζεται κάποιος να είναι καλός στο ένα ή στο άλλο». Ο Λάρσον είναι αδιαμφισβήτητα πετυχημένος επαγγελματίας και διαθέτει ένα ιστορικό στο οποίο αποδεικνύονται ικανότητές του.

Στην προηγούμενη θέση που κατείχε στην Old Navy, ενίσχυσε σημαντικά τις πωλήσεις, με αποτέλεσμα ο κύκλος εργασιών του οίκου μόδας να αυξάνεται αδιαλείπτως τα τελευταία τρία χρόνια που ήταν πρόεδρός της. Πριν από τον οίκο Οld Navy, είχε εργαστεί και στον σουηδικό όμιλο ενδυμάτων H&M για 15 χρόνια.

Η ανακοίνωση και μόνο της άφιξης του Στέφαν Λάρσον στον οίκο είχε αντίκτυπο και στο χρηματιστήριο. Η μετοχή του οίκου Ραλφ Λόρεν ενισχύθηκε κατά 4,68% τη στιγμή που η μετοχή της Gap είχε πτώση 2,38%.

Τώρα είναι η σειρά του Λάρσον να διαχειριστεί και να επεκτείνει την εταιρεία-κολοσσό που δημιούργησε ο Ραλφ Λόρεν από το μηδέν, όταν το 1967 άνοιξε ένα μικρό κατάστημα που πούλαγε γραβάτες, και σήμερα του παραδίδει μία παγκόσμια φίρμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.