Ειδησεογραφικό site

Κριτική Κινηματογράφου από το «Κ»

51

Του Νέστορα Πουλάκου

1Η διάσωση

ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Ρίντλεϊ Σκοτ. Σενάριο: Ντριου Γκοντάρ. Παίζουν οι: Ματ Ντέιμον, Τζέσικα Τσαστέιν, Κέιτ Πένα, Μάικλ Πένα. Διάρκεια: 141΄. Διανομή: Odeon.

Η νέα υπερπαραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον είναι μια χαρακτηριστική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας που θα μονοπωλήσει το κινηματογραφικό ενδιαφέρον και θα προσελκύσει θεατές στην αίθουσα. Κατά τη διάρκεια αποστολής στον πλανήτη Άρη και μετά από μια τεράστια θύελλα, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι θεωρείται νεκρός και το υπόλοιπο πλήρωμα τον εγκαταλείπει. Όμως, ο Γουάτνι έχει επιβιώσει και έχει βρεθεί ολομόναχος σε ένα απόμερο κι αφιλόξενο τοπίο. Μόνο με τις βασικές προμήθειες πάνω του, πρέπει να βασιστεί στην ευφυΐα του και τη θέλησή του για ζωή, ώστε να βρει τρόπο να στείλει κάποιο σήμα στη Γη, για να έρθουν να τον σώσουν.

2Έβερεστ

ΗΠΑ – 2015. Σκηνοθεσία: Μπαλτάζαρ Κορμάκουρ. Σενάριο: Σάιμον Μπιφόι, Ουίλιαμ Νίκολσον. Παίζουν οι: Τζέικ Γκίλενχαλ, Τζέισον Κλαρκ, Κίρα Νάιτλι, Σαμ Ουόρθινγκτον. Διάρκεια: 122΄. Διανομή: UIP.

Εντυπωσιακή ταινία με καταπληκτικές σκηνές από το μεγαλείο του Έβερεστ και ερμηνείες από έμπειρους ηθοποιούς που κόβουν την ανάσα. Τον Μάιο του 1996 ομάδες ορειβατών επιχειρούν να ανέβουν ως το Έβερεστ. Μιας εξ αυτών ηγείται ο Ρομπ Χολ, ο οποίος μαζί με άλλους δύο οδηγούς, εφτά έμπειρους Σέρπα (λαός του Νεπάλ) και οκτώ «πελάτες» επιχειρεί να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου. Μια δεύτερη –το ίδιο πολυμελής– ομάδα έχει επικεφαλής τον Σκοτ Φίσερ, ανταγωνιστή του Χολ. Από εκεί θα επιχειρήσουν να συνεχίσουν συνεργαζόμενοι, αλλά στο τελευταίο στάδιο της αναρρίχησης θα χτυπηθούν από μια φονική χιονοθύελλα. Πλέον, η εμμονή των ορειβατών για ανάβαση μετατρέπεται σε έναν αδυσώπητο αγώνα επιβίωσης.

3Μήπως είσαι ο τύπος μου;

Γαλλία – 2014. Σκηνοθεσία-Σενάριο: Λουκά Μπελβό. Παίζουν οι: Λικ Κορμπερί, Εμίλ Ντεκέν. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: Filmtrade.

Ανάλαφρη αλλά σκεπτόμενη γαλλική κομεντί που «παίζει» με το δίπολο του διανοούμενου και της λαϊκής γυναίκας ως «χαμένων» σε έναν ετερόκλητο έρωτα. Ο Κλεμέντ, ένας νεαρός καθηγητής της φιλοσοφίας στο Παρίσι, μετατίθεται στο Αράς για έναν χρόνο. Μακριά από τη νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας, δεν γνωρίζει πώς να περάσει την ώρα του. Τότε είναι που συναντάει την Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια, και γίνονται εραστές. Μα ενώ η ζωή του Κλεμέντ περιστρέφεται γύρω από τον Καντ και τον Προυστ, αυτή της Τζένιφερ είναι γύρω από τη μόδα και τις βραδιές καραόκε με τις φίλες της. Ως δύο ελεύθερες καρδιές, θα μπορούσαν να ζήσουν έναν υπέροχο έρωτα, αλλά θα τους αφήσουν για αυτό οι συμβάσεις;

Τα σχόλια είναι κλειστά.