Ειδησεογραφικό site

Μέριλ Στριπ : “Ισότητα για τις γυναίκες τώρα ή ποτέ ”

36

 

Αυτό θα μπει “μπαίνω στο πετσί του ρόλου”! Η διάσημη ηθοποιός Mέριλ Στριπ, που αυτό τον καιρό βρίσκεται στα γυρίσματα της ταινίας Suffragette και υποδύεται την Έμελιν Πανκχέρστ (τη Βρετανίδα που ηγήθηκε του κινήματος της Σουφραζέτας και έδωσε στις γυναίκες της χώρας της και μετά σε όλο τον κόσμο το δικαίωμα της ψήφου), απέστειλε επιστολή ξεχωριστά σε κάθε μέλος του Κογκρέσου, ζητώντας να περάσει στο Σύνταγμα το Equal Rights Amendments, δηλαδή οι νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε οι γυναίκες να έχουν απόλυτη ισότητα με τους άντρες.

Capitol Hill Buzz Streeps PleaΣας γράφω για να σας ζητήσω να παλέψετε για την ισότητα – για τη μητέρα σας, την κόρη σας, την αδελφή σας, τη σύζυγό σας ή, τον εαυτό σας, υποστηρίζοντας ενεργά την τροπολογία για την ισότητα των δικαιωμάτων. Τώρα είναι η στιγμή να έχουμε ισότητα για τις γυναίκες στις ΗΠΑ μια για πάντα”, έγραψε η Στριπ στο μήνυμα που έστειλε.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω χάρτα, εφαρμόζεται μέχρι στιγμής σε 35 από τις 50 πολιτείες και χρειάζονται 38 για να γίνει βασικό άρθρο του Συντάγματος.

7imeres.gr

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.