Ειδησεογραφικό site

Ο Θεοδωράκης απέρριψε την πρόταση Σαμαρά γιατί ο Τσίπρας έχει «νωπή λαϊκή εντολή »

33

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, απορρίπτοντας την πρόταση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για το σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του σημερινού πρωθυπουργού.

Σε δηλώσεις του, λίγο πριν από την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, ενώ παράλληλα παρέστη και σε δείπνo Ευρωπαίων ηγετών και πρωθυπουργών, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «πρέπει να επικρατήσει η λογική και όχι οι ακραίες φωνές εντός και εκτός της χώρας».

«Η Ελλάδα έχει ανάγκη την Ευρώπη αλλά και η Ευρώπη έχει ανάγκη τους Έλληνες», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «το εκδικητικό πνεύμα δεν μπορεί να έχει θέση στην πολιτική ζωή ειδικά αυτήν την κρίσιμη στιγμή. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μία νωπή εντολή από τον ελληνικό λαό. Το θέμα είναι να αποφασίσει ο ίδιος τώρα πια ότι ήρθε ο καιρός να πολιτευτεί με ρεαλιστικό τρόπο προς όφελος των πολλών και όχι προς όφελος του κόμματος του».

Τα σχόλια είναι κλειστά.