Ειδησεογραφικό site

«Κόλαση» στο κέντρο Αθήνας – «Πεδίο μάχης» τα Εξάρχεια – Εκτεταμένα επεισόδια

43

Με εκτεταμένα επεισόδια ολοκληρώθηκε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι συγκρούσεις σημειώνονται σε δύο μέτωπα σε Ομόνοια και Εξάρχεια με συνεχείς ρίψεις  βομβών μολότοφ και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Πριν φθάσει η πορεία στο Σύνταγμα, μέσω των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου, υπήρξε ένταξη μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο ύψους της οδού Μητροπόλεως με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου -λάμψης ενώ ένταση υπήρξε και επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψους της οδού Βουκουρεστίου με τους αστυνομικούς να δέχονται πέτρες από ομάδα διαδηλωτών και να κάνουν επίσης χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, έσπασε βιτρίνες καταστημάτων, έσπασε μάρμαρα κτηρίων και προκάλεσε ζημιές σε στάσεις λεωφορείων και σε τηλεφωνικούς θαλάμους.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η πορεία για την επέτειο μνήμης του Αλέξη Γρηγορόπουλου, του 15χρονου που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα στην οδό Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.

Οι περίπου επτά χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια και η πορεία ξεκίνησε διαμέσου των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου προς το Σύνταγμα, με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, διαδηλωτές έσπασαν κατάστημα αλυσίδας ρούχων, έβγαλαν ενδύματα στο δρόμο και έβαλαν φωτιά.

Λίγο μετά τις 7:30 η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα και ακολούθως οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια για να διαλυθούν.

Στο ύψος της Βουκουρεστίου, μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ. Στο σημείο η αστυνομία πραγματοποίησε μία προσαγωγή.

Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι αύρες, οι υδροφόρες της αστυνομίας.

Στην προσαγωγή τουλάχιστον 32 ατόμων για τα επεισόδια που προκλήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η αστυνομία.

Γύρω στις 10 το βράδυ η αστυνομία έκανε επιχείρηση με τους άντρες της ομάδας Δέλτα εναντίον περίπου 100 συγκεντρωμένων έξω από το κτήριο της ΓΣΕΕ που τελεί υπό κατάληψη. Στο σημείο έγιναν προσαγωγές, όμως δεν έγινε επιχείρηση εκκαθάρισης του κτηρίου.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι μπήκαν στο Zara της σταδίου και έκαψαν ρούχα στον δρόμο

Τα σχόλια είναι κλειστά.