Ειδησεογραφικό site

Θα επιχειρήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο Τσίπρας

34

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την τυχη του περίφημου «προγράμματος της ΔΕΘ», με το οποιο ουσιαστικά κέρδισε τις εκλογές του Ιανουαρίου, θα επιχειρήσει απόψε και αυριο ο Αλέξης Τσιπρας, ο οποίος επιστρέφει στον… τόπο του εγκλήματος, μεσα σε κλιμα αμηχανίας.

Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποιος ειναι απο το πρωί στη Θεσσαλονίκη για την ετήσια διεθνή έκθεση, θα μιλησει απόψε στους παραγωγικούς φορείς, στους οποίους θα παρουσιάσει το νεο κυβερνητικό προγραμμα, που εξ αντικειμένου φέτος ειναι κατα βάση… μνημονιακό.

Αυριο επισης θα παραχωρήσει τελικά τη συνέντευξη Τυπου προς τους δημοσιογράφους, την οποια αρχικά δεν ειχε βάλει στο προγραμμα της επίσκεψης, μαλλον για προφανείς λόγους: επειδή ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις για το τι απέγιναν όλες εκεινες οι υποσχέσεις, οι εξαγγελιες και οι παροχές, που ειχε παρουσιάσει πέρσι απο τον ιδιο χώρο, υποσχόμενος μάλιστα μετ’ επιτάσεως και σε όλους τους τονους οτι αποτελούσαν κόκκινη γραμμή εναντι των δανειστων και ηταν περίπου μια εύκολη και απλή υπόθεση η εφαρμογή τους.

Η επιλογη να γινει τελικά συνέντευξη ελήφθη μολις την περασμένη Παρασκευή και αφού ειχε ανακοινωθεί το προγραμμα, που αρχικα περιελάμβανε μόνον επισκέψεις σε περίπτερα και ομιλία στο Βελλίδειο. Υπό το φόβο της έντονης κριτικής, όμως, και ισως και του κινδύνου να θεωρηθεί η υπεκφυγή ως μήνυμα ηττοπαθειας, το επιτελείο του έκανε στροφή και προέβλεψε και τη συνέντευξη.

Στη φετινή του παρουσια ο κ. Τσιπρας αναμένεται, συμφωνα με πληροφορίες, να κανει έναν απολογισμό για την τυχη του περσινού «προγραμματος της Θεσσαλονικης», με ισχυρή όμως δοση αυτοκριτικής, ώστε να μην εμφανιστεί σαν να μην εχει αντιληφθεί τι εχει συμβεί στο μεταξύ.

Θα υποστηρίξει παντως οτι πολλα απο τα μετρα και τις πολιτικές που ειχε παρουσιάσει πέρσι ξεκίνησαν να εφαρμόζονται σε αυτο το διαστημα (όπως η ρύθμιση των 100 δόσεων, το ανθρωπιστικό προγραμμα και αλλα).

Ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα δωσει βάρος στο λεγόμενο «παράλληλο προγραμμα» που θελει να υλοποιήσει την επομένη των εκλογών, με αντιρροπα μετρα στις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονιου. Επισης, θα αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, τα κόκκινα δάνεια, τις ιδιωτικοποιήσεις, το χρεος, σε μια προσπάθεια να χαράξει διαχωριστική γραμμή απο τα αλλα κόμματα που ενστερνίζονται το μνημονιο.

Τέλος, θα δωσει έμφαση στην ανάπτυξη και το σχέδιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, που εχει το κομμα του, παρουσιάζοντας πολιτικές για την αγροτική οικονομια, τον τουρισμό, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και αλλους τομεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.