Ειδησεογραφικό site

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ παραμένουν αντιμνημονιακή δύναμη

37

Οι ΑΝΕΛ παραμένουν αντιμνημονιακή δύναμη, τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Kontra News», ενώ απέρριψε κάθε πιθανότητα συμμετοχής των ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση όπου θα λαμβάνει μέρος και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε ότι κανείς και κυρίως η οικονομία και η αγορά δεν ήθελαν εκλογές, ενώ επέρριψε ευθύνες για την ανατροπή της κυβέρνησης στον Π. Λαφαζάνη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές συνεργασίες, πέραν εκείνης της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είπε ότι «κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, με δυνάμεις οι οποίες επιμένουν στο νόμο της ομερτά και στο παρελθόν. Δεν μπορεί να συνεργαστεί κανείς με το ΠΑΣΟΚ, ασχέτως αν είναι πρόεδρος η κ.Γεννηματά, όταν τον κύριο ρόλο τον παίζει ο κ. Βενιζέλος, ο άνθρωπος που καλύφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και παράλληλα την κάλυψε για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα».

Επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος και κατά της Ν.Δ., την οποία χαρακτήρισε «κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, γιατί ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ ξεκίνησε να δημιουργήσει τη Ν.Δ. του μεσαίου χώρου,όπου θα υπήρχαν δυνατότητες συνεργασίας, τα πρώτα βιολιά του είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία της ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βορίδης».

Ερωτηθείς για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, είπε, μεταξύ άλλων, ότι το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ παραμένουν αντιμνημονιακή δύναμη και επανέλαβε ότι με την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέτρεψε το σχέδιο Σόιμπλε που προέβλεπε την έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα μια πτωχευμένη χώρα να μετατραπεί και σε «αποθήκη ανθρώπων» με εκατομμύρια πρόσφυγες να εγκλωβίζονται εδώ.
Χαρακτήρισε το σχέδιο προδιαγεγραμμένο και πρόσθεσε ότι απετράπη λόγω της παρέμβασης των ΗΠΑ και του προέδρου Ολάντ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.