Ειδησεογραφικό site

Ηλικιωμένη έπεσε θύμα απατεώνων στη Λάρισα

38

«Εξόρμηση» στη Λάρισα κάνουν οι σπείρες των αδίστακτων απατεώνων που επικοινωνούν με ηλικιωμένους και ισχυρίζονται ότι τα παιδιά τους προκάλεσαν σοβαρό τροχαίο. Μετά τον 72χρονο από τον οποίο άρπαξαν 13.000 ευρώ, άλλη μια ηλικιωμένη τους έδωσε 1.500 ευρώ, ενώ προσπάθησαν να εξαπατήσουν άλλους πέντε!

Οι απατεώνες «ψάρεψαν» εύκολα το νέο τους θύμα, μια 76χρονη γυναίκα που τους αποκάλυψε στην τηλεφωνική επικοινωνία τους ότι ο γιος της ζει μόνιμα στο Βερολίνο. Ο άγνωστος συνομιλητής της εκμεταλλεύτηκε την πληροφορία για να την πείσει ότι το παιδί της προκάλεσε ατύχημα με θύμα ένα 12χρονο παιδί και ότι απαιτούνταν 15.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση!

Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη τον πίστεψε, αλλά του είπε πως είχε μόνο 1.500 ευρώ στο σπίτι. Ο δράστης, που της έδωσε μια συνεργό του για να μιλήσει στο τηλέφωνο παριστάνοντας την δικηγόρο του γιού της, της είπε ότι θα έστελνε κάποιον να παραλάβει τα χρήματα. Μάλιστα, η σοκαρισμένη 76χρονη τα έβαλε σε μια νάιλον σακούλα και τα έριξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον απεσταλμένο των απατεώνων ο οποίος διέφυγε πεζός!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι οι δράστες είναι οι ίδιοι τόσο τη νέα περίπτωση, όσο και αυτή του 72χρονου που έδωσε πριν από δυο ημέρες 15.000 ευρώ στους απατεώνες οι οποίοι τον έπεισαν ότι ο γιος του τραυματίστηκε σε τροχαίο και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα σε νοσοκομείο της Αθήνας. Πιθανότατα, μάλιστα, η άγνωστη γυναίκα που παρίστανε τη δικηγόρο είναι αυτή που προσπάθησε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο άλλους πέντε ηλικιωμένους, αλλά εκείνοι δεν «τσίμπησαν» στο παραμύθι που τους σέρβιρε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.