Ειδησεογραφικό site

«Είμαστε ο πιο αξιόπιστος πόλος ενός ευρύ κυβερνητικού σχηματισμού»

51

Της Εύας Καϊλή

Υπάρχουν δύο ειδών εκλογικές περίοδοι. Οι εκλογές που κυριαρχούν τα συνθήματα και οι εκλογές που κυριαρχούν οι ιεραρχήσεις των αναγκών που διακυβεύονται. Ακολουθούμε τη δεύτερη εκδοχή.

Πρώτον: Καθώς βγαίνουμε σταδιακά από τον οικονομικό όλεθρο δεν μπορούμε να διακινδυνέψουμε όσα ήδη καταφέραμε να πετύχουμε, λίγο πριν το τέλος. Η χώρα είναι ενταγμένη σε ένα πρόγραμμα σταθερότητας και σε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης του χρέους της. Και τα δύο προγράμματα εξασφαλίζουν έμμεσα και άμεσα ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Αυτή τη ρευστότητα πρέπει να τη διαπραγματευόμαστε πάντα και από θέση αυξανόμενης ισχύος. Δεν θα πρέπει να διακινδυνέψουμε ούτε την αυξανόμενη διαπραγματευτική ισχύ που μας δίνουν οι θυσίες μας, ούτε την ομαλή ροή ρευστότητας στην αγορά. 

Δεύτερον: Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Είναι άμεση ανάγκη, με την επικείμενη χαλάρωση του προγράμματος, να αποκατασταθούν αδικίες και να ενισχυθεί το δίκτυ κοινωνικής προστασίας που έχουν άμεση ανάγκη οι πολίτες μας και κυρίως εκείνοι που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχιας. Δεν μπορούμε τώρα που χαλαρώνει το πρόγραμμα να γυρίσουμε πάλι πίσω.

Τρίτον: Καθώς η λιτότητα απέτυχε σε όλη την Ευρώπη, η χρηματοδότηση επενδύσεων είναι το πρώτο μέλημα του προγράμματος των 315 δις για τα επόμενα τρία χρόνια. Η κυβέρνηση που θα αναδειχτεί στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι, πρώτον παρούσα, και δεύτερον αξιόπιστη συνομιλήτρια για να διεκδικήσουμε ότι χρειαζόμαστε, χωρίς οι συνομιλητές μας να έχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε μέρισμα στην ανάπτυξη και την ίδια στιγμή να αμφισβητούμε το σύμφωνο σταθερότητας.

Σε αυτά τα τρία διακυβεύματα βρίσκεται ο μετεκλογικός ρόλος του ΠΑΣΟΚ, ως ο πιο αξιόπιστος πόλος ενός ευρύ κυβερνητικού σχηματισμού. Είναι ο φυσικός εκφραστής της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, ο εγγυητής σε κάθε διαπραγμάτευση σχεδίου εξασφάλισης της ρευστότητας, και ακόμη περισσότερο, ο προνομιακός εταίρος του πολιτικού σχηματισμού που εξασφαλίζει για την Ευρώπη το μεγαλύτερο σχέδιο επενδύσεων που είχε ποτέ η Ένωση στα επόμενα 3 χρόνια.

*Η Εύα Καϊλή, είναι εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΔΗΠΑΡ

Τα σχόλια είναι κλειστά.