Ειδησεογραφικό site

Γκάλοπ του «Κ» – Τι βαθμό θα βάζατε στον Γιάνη

73

Tης Κατερίνας Ιορδανίδη

Πως βλέπουν οι νέοι πολίτες τον Γιάνη Βαρουφάκη που έχει κλέψει την παράσταση ως υπουργός Οικονομικών; Εσείς αν είχατε τη δυνατότητα να τον βαθμολογήσετε τι βαθμό θα του βάζατε; Ποια πιστεύουν πως είναι τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μειονεκτήματά του; Το «Καρφί» βγήκε στους δρόμους της Αθήνας, μίλησε με νέους και νέες και τους ζήτησε να βαθμολογήσουν τον υπουργό Οικονομικών καθώς και να πουν ποια στοιχεία τους αρέσουν, αλλά και ποια τους δυσαρεστούν στην όλη εικόνα του μέχρι στιγμής.

Μαρία Αλεβίζου, 25 ετών, κομμώτρια:

«Δεν καταλαβαίνω τι έχουν πάθει όλοι και ειδικά οι γυναίκες με τον Βαρουφάκη. Ναι εντάξει σίγουρα είναι πιο ετοιμόλογος από τους άλλους και δεν λέει ναι σε όλα, αλλά με την αλλοπρόσαλλη και προκλητική συμπεριφορά του έχει φέρει όλη την Ευρώπη εναντίον μας. Το θέμα είναι να γίνει κάτι ουσιαστικό για τη χώρα μας επιτέλους! Αφού πρέπει να τον βαθμολογήσω, θα βάλω ένα 5».

Γιώργος Ιωαννίδης, 29 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος:

«Ούτε συμπαθώ, ούτε αντιπαθώ τον Βαρουφάκη. Απλά περιμένω τι θα κάνει για να πετύχει την καλύτερη συμβιβαστική λύση για τη χώρα. Σίγουρα το στιλ του με ξενίζει λίγο όσον αφορά την συμπεριφορά του απέναντι στην υπόλοιπη Ευρώπη, όμως και με τους άλλους που πήγαν με την τακτική του συμφωνούμε σε όλα δεν είδαμε χαΐρι. Θα δείξει που θα μας πάει όλο αυτό. Η βαθμολογία μου είναι 6».

Αλέξης Βασιλακάκης, 23 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος:

«Το ότι είναι πολύ έξυπνος και μορφωμένος το θεωρώ πολύ θετικό. Είναι τα στοιχεία που μου αρέσουν στον Βαρουφάκη. Αυτά που δεν μου αρέσουν είναι το ότι είπε πολλά τα οποία φαίνεται να μην μπορεί να τηρήσει και το ότι άφησε να μάθουμε διάφορα για την προσωπική του ζωή τα οποία προφανώς και δεν αφορούν κανέναν, όπως το τι κασκόλ φοράει! Σαφέστατα είναι καλύτερος από πολλούς άλλους αλλά δεν χρειάζεται να δίνει υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει. Θα του έβαζα ένα 6».

Βαγγέλης Τζιόλος, 28 ετών, ηχολήπτης:

«Στον Γιάνη Βαρουφάκη με χαλάει το ότι ενώ ξεκίνησε πολύ δυναμικά και τον πίστεψε ο κόσμος στη συνέχεια κατάληξε να έχει πολλές αντιφάσεις και αντί να επικεντρωθεί κυρίως στο έργο του άρχισε να βγάζει κάτι φωτογραφίες στην Ακρόπολη μαζί με τη σύζυγό του και ασχολιόμασταν κυρίως με την προσωπική του ζωή παρά με το έργο του. Ενώ περιμέναμε να δώσει το 100% ξαφνικά να μας φέρει μια ανάσα πριν χρεοκοπήσουμε. Από την άλλη μεριά βέβαια, μου αρέσει το ότι είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και σπουδαγμένος με πολλές γνώσεις πάνω στα οικονομικά, απλώς αυτό που έχω εισπράξει από την όλη του εικόνα είναι ότι πάει στο Eurogroup λες και πάει να κάνει διάλεξη ενώ κανονικά πρέπει να πάει για διαπραγμάτευση! Θα τον βαθμολογούσα με ένα 7».

Μαριάννα Νικολάου, 23 ετών, πωλήτρια:

«Δεν πολυασχολούμαι με την πολιτική όμως θεωρώ ότι ο Βαρουφάκης είναι καλύτερος σε σχέση με τους άλλους που είχαμε. Τουλάχιστον διαπραγματεύεται. Από την άλλη δεν μου αρέσει και πολύ το στιλάκι του γιατί βγάζει μια ειρωνεία, εντάξει και άλλοι έχουν γνώσεις αλλά δεν το διατυμπανίζουν και ούτε προκαλούν. Η βαθμολογία που του βάζω είναι 7».

Τα 8αρια και το 9αρι

Ιωάννα Ρεπούση, 26 ετών, γραφίστρια:

«Εγώ τον συμπαθώ τον Βαρουφάκη γιατί μέχρι στιγμής δεν έκοψε μισθούς και συντάξεις, ίσα ίσα προσπάθησε να βρει άλλους τρόπους κάτι που δεν είχε κάνει κανείς μέχρι στιγμής. Επίσης έχει πολλές γνώσεις, πολύ περισσότερες από τους υπόλοιπους και το παρουσιαστικό του είναι αρκετά καλό. Κάτι που με χαλάει είναι πως από ότι φαίνεται δεν βάζει το 100%, δεν προσπαθεί αρκετά νομίζω. Στα λόγια όλοι μπορούν, οι πράξεις όμως είναι που έχουν σημασία. Η βαθμολογία μου είναι 8».

Χρήστος Ηλιόπουλος, 28 ετών, ηλεκτρολόγος:

«Τον πάω με χίλια τον Βαρουφάκη. Καμία σχέση με τους προηγούμενους υπουργούς που έσκυβαν το κεφάλι στους δανειστές με αποτέλεσμα να κάνουν στον λαό μονίμως και παντού περικοπές. Αυτός τα λέει χύμα και τσουβαλάτα, κάνει τη διαφορά! Αλλά αυτό που με ενοχλεί από την άλλη είναι πως βρίσκεται και μιλάει όλη την ώρα στα κανάλια, εμένα δε με ενδιαφέρει η ζωή του όπως και κανέναν άλλον Έλληνα πολίτη πιστεύω, το θέμα είναι να κάνει κάτι για τη χώρα. Τον βαθμολογώ με 8».

Αλέκος Βούλγαρης, 31 ετών, έμπορος:

«Παιδιά έχει στεγνώσει η αγορά, εγώ αυτό ξέρω να πω. Μου αρέσει η μαγκιά που βγάζει ο Βαρουφάκης προς τους ξένους οι οποίοι μας ταπεινώνουν τόσα χρόνια, αλλά ελπίζω όλο αυτό να βγει κάπου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για δείγμα. Του βάζω 9 γιατί μου αρέσει ότι μιλάει με έπαρση στους τοκογλύφους. Ακόμη μου αρέσει ότι δεν φοράει γραβάτα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.