Ειδησεογραφικό site

Σκουρλέτης: Δεν έχουμε «λευκή εντολή» από τον λαό – Δεν απέκλεισε το σενάριο ρήξης

25

Ο λαός δεν έδωσε στην κυβέρνηση «λευκή εντολή» σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη ο οποίος σε νέες του δηλώσεις την Κυριακή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο  υπουργός Εργασίας είπε πως ο λαός εξέλεξε τη σημερινή κυβέρνηση με βάση ένα «συγκεκριμένο πρόγραμμα», και ουδέποτε έδωσε «λευκή εντολή» για μια συμφωνία που θα παραβιάζει αυτές τις υποσχέσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες είναι ανοιχτό σε περίπτωση που η τελική πρόταση των δανειστών δεν συνάδει με τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου και όπως τόνισε, στόχος των εκλογών θα είναι η «διεύρυνση των ορίων» της εντολής που διαθέτει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, ο υπουργός δεν απέκλεισε το σενάριο ρήξης με τους εταίρους, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η νέα εντολή που θα δώσει ο λαός στην κυβέρνηση θα μπορεί να επιτρέπει συμβιβασμό με τους δανειστές, αλλά ταυτόχρονα «προφανώς μπαίνει και το ενδεχόμενο της ρήξης».

«Πρέπει να θέσουμε τα ζητήματα ειλικρινά στον ελληνικό λαό», είπε, σημειώνοντας όμως πως ρήξη «δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη έξοδο από το ευρώ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.