Ειδησεογραφικό site

Απροσδόκητο το «θρίλερ» Ζωής – Στουρνάρα

36

 

Σε απροσδόκητο θρίλερ εξελίχθηκε η υπόθεση της εξέτασης του κ. Γιάννη Στουρνάρα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Siemens καθώς κατα την χθεσινή συνεδρίαση προέκυψε ρεαλιστικό ενδεχόμενο βίαιης προσαγωγής του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τετάρτης διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά έλλειψη απαρτίας με αποτέλεσμα να ματαιωθεί και η τελευταία απόπειρα της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου να εξετάσει τον κ. Στουρνάρα τον οποίο «κυνηγά» λυσσαλέα από τον περασμένο Ιούνιο.

Πιο αναλυτικά, το τελευταίο επεισόδιο της καταδίωξης του κ. Στουρνάρα ήταν και το πιο… συναρπαστικό.

Η Πρόεδρος της Βουλής που παράλληλα είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εκμεταλλεύτηκε την επιπολαιότητα των περισσοτέρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους βουλευτές που θα μετέχουν στην Επιτροπή (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), και όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση της επιτροπής. Ο Κανονισμός της Βουλής, άλλωστε, της δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα το σύνολο των κομμάτων – πλην Λαϊκής Ενότητας – απέχουν από κάθε κοινοβουλευτική εργασία με αποτέλεσμα κάθε συνεδρίαση που προγραμματίζει η κυρία Κωνσταντοπούλου να ακυρώνεται λόγω έλλειψης απαρτίας. Αυτή την φορά ωστόσο, η νέα σύνθεση της Θεσμών πληρούσε τις προϋποθέσεις για να επιτευχθεί η απαρτία καθώς εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου, της κυρίας Ραχήλ Μακρή και του κ. Θανάση Πετράκου προστέθηκαν οι: Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάνης Βαρουφάκης και Νάντια Βαλαβάνη.  Πρόκειται για τους 3 βουλευτές που ενέταξε στην επιτροπή η Πρόεδρος ως μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.  Οι συγκεκριμένοι όμως έχουν διαφοροποιηθεί πολιτικά από την ηγεσία του κόμματος και κατ’ επέκταση  θα μπορούσαν να διαμορφώσουν της συνθήκες για να εκδώσει «νόμιμες» αποφάσεις η Επιτροπή Θεσμών.

Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση θα μπορούσε να ελεγχθεί  το ένα τέταρτο της 20μελούς επιτροπής.

Ωστόσο, οι Νάντια Βαλαβάνη και Γιάνης Βαρουφάκης απέφυγαν να παραστούν στην συνεδρίαση της επιτροπής αν και σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν για την κρισιμότητά της.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας την εξέλιξη είπε πως «ντρέπομαι για λογαριασμό εκείνων των αρχηγών κομμάτων και βουλευτών που εμπόδισαν την βίαιη προαγωγή του κ. Στουρνάρα που έχει συμπράξει στην καταρράκωση του δημοσίου συμφέροντος».  Κατηγόρησε μάλιστα το Μέγαρο Μαξίμου για «υπόθαλψη των υπαιτίων μιας τέτοιας υπόθεσης».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.