Ειδησεογραφικό site

Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Είναι θρασύς – Βάζει ταφόπλακα στην Ελλάδα

35

 

Ο πρωθυπουργός έδειξε το νέο μνημονιακό του πρόσωπο, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη συνέντευξη του παραιτηθέντα πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του το νεοσύστατο κόμμα αναφέρει τα εξής:

«Σε μια ύστατη προσπάθεια ωραιοποίησης του «αριστερού» μνημονίου ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μέσω της σημερινής του συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, έδειξε το νέο μνημονιακό του πρόσωπο. Με πολλά «ειλικρινή» ψέματα ο πρωθυπουργός «δεσμεύτηκε» να υλοποιήσει κατά γράμμα τόσο τα παλιά μνημόνια, όσο και το νέο, το οποίο θα βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνία και στην ελληνική οικονομία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανώς εκνευρισμένος, υπογράμμισε ότι πληγώνεται από τον «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τόνισε ότι ο καθένας θα κριθεί  από το πολιτικό του σχέδιο. Μάλλον ξεχνά, ότι ο ίδιος και το περιβάλλον Μαξίμου αποφάσισαν να αθετήσουν το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ακύρωση των μνημονίων και της λιτότητας χωρίς τη συγκατάθεση του ελληνικού λαού και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, με θράσος ταυτίζει τη Λαϊκή Ενότητα με τα συστημικά κόμματα, την ώρα που ο ίδιος συνυπογράφει μαζί τους το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων πέντε ετών και εκβιάζει τον ελληνικό λαό θέτοντας νομισματικά διλήμματα, ενώ το διακύβευμα είναι ο απεγκλωβισμός ή όχι από τα μνημόνια και τις πολιτικές λιτότητας, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο ελληνικός λαός, για άλλη μια φορά, δεν θα υποκύψει στα εκβιαστικά διλήμματα και στις εκλογές θα τιμήσει την συντριπτικά πλειοψηφική απόφαση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη, αναδεικνύοντας τη λαϊκή ενότητα σε ισχυρή πολιτική δύναμη που θα βάλει τη σφραγίδα της στους κοινωνικούς αγώνες και στις πολιτικές εξελίξεις».

Λαφαζάνης στο CNBC: Δεν θα διστάσουμε για Grexit και επιστροφή στη δραχμή

Απόλυτα ξεκάθαρος ως προς την προγραμματική του δέσμη εμφανίστηκε ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η λέξη Grexit φιγουράρει στον τίτλο της συνέντευξης, με το κείμενο – συνέντευξη να σκιαγραφεί το τοπίο που διαμορφώνεται στο αριστερό φάσμα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρώτη προτεραιότητα κατά τον κ. Λαφαζάνη είναι να απεγκλωβιστεί η Ελλάδα από το Μνημόνιο και να ακυρωθούν όλα τα μέτρα λιτότητας.

Εξηγεί χαρακτηριστικά: «Οι αρχές της Λαϊκής Ενότητας περιλαμβάνουν το τέλος της εθνικής υποτέλειας και την ανάγκη να ακολουθηθεί μια νέα ανεξάρτητη, κυρίαρχη και προοδευτική πορεία».

«Εάν είναι απαραίτητο για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να αποχωρήσουμε από την Ευρωζώνη και να επανέλθουμε σε εθνικό νόμισμα. Δεν νομίζω ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι κόλαση για την Ελλάδα, όπως διατείνονται οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, το δικό του Grexit είναι διαφορετικό από εκείνο που ζητούσε ο Σόιμπλε: «Δεν γνωρίζω αν ο Σόιμπλε υποστηρίζει πλέον το Grexit. Ωστόσο, βοήθησε να μορφοποιηθεί η δανειακή σύμβαση. Οι περισσότερες από τις αντικοινωνικές προτάσεις του περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο».

Όπως αναφέρει το άρθρο που συνοδεύει τη συνέντευξη, «ο κ. Λαφαζάνης είναι αντίθετος με τη μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ που από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μετεξελίχθηκε σε ένα σοσιαλιστικό κόμμα που ακολουθεί τις πρακτικές του μοντέρνου καπιταλισμού».

Κατά τον κ. Λαφαζάνη, «η Λαϊκή Ενότητα επιθυμεί να ακολουθήσει τις καλύτερες προγραμματικές παραδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμούμε να παραμείνουμε στις πιο ριζοσπαστικές δεσμεύσεις». Επισήμανε πως στόχος του είναι να υπάρξει μια οικονομία που θα στηρίζεται και θα ελέγχεται από τα συνδικάτα, τα εργατικά συμβούλια, τους συνεταιρισμούς των δήμων και των κοινοτήτων.

Ο αρθρογράφος σημειώνει πως η συγκυρία είναι θετική για τη Λαίκή Ενότητα, καθώς ενδέχεται να κόψει αρκετές ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ – ειδικά εκείνες που χρειάζεται για να λάβει την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απαντάει επιτιθέμενος: «Ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε όλες τις ουσιαστικές και θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδέχθηκε τη δανειακή σύμβαση που περιλαμβάνει καταστροφικές πολιτικές – συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις -, είναι το τελικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.