Ειδησεογραφικό site

«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» λίγο πριν την πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο Δημοκρατίας

39

Κορυφώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Φωτιές άναψε η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που ανέφερε το πρωί της Δευτέρας πως η κυβέρνηση έχει λάβει προειδοποιήσεις από τους οικονομικούς οίκους, ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές θα βρεθεί σε πιστωτικό γεγονός, δηλαδή σε χρεοκοπία: «Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού. Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός», είπε, επικαλούμενη την έκθεση του οίκου Moody’s για την ελληνική οικονομία.

Άμεση ήταν η αντίδραση όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να χαρακτηρίζει τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου από απρόσεκτη έως επικίνδυνη: «Ως κ. Βούλτεψη μπορεί να λέει ότι θέλει, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος, όμως, η δήλωση αυτή είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τη χώρα και πρέπει σε αυτή την περίοδο όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Λίγο αργότερα, με διευκρινιστική δήλωσή της η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι «ουδέποτε υιοθέτησε» τις εκτιμήσεις αυτές του Οίκου και πως οι δηλώσεις της παρερμηνεύτηκαν, όμως ήδη είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας  σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε σχετικά: «Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Βούλτεψη η οποία προαναγγέλλει πιστωτικό γεγονός λόγω εκλογών. Υπονομεύει αδίστακτα τη δημοκρατία».

Στη συνέχεια μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίσε: «Ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bankrun, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου. Έχουν, όμως, γνώση οι φύλακες. Όσοι το επιχειρούν θα λογοδοτήσουν».

«Κυβέρνηση και τρόικα, αφού συμφώνησαν σε όλα τα νέα σκληρά μέτρα, τώρα από κοινού μεθοδεύουν τον εκφοβισμό των βουλευτών για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Προεδρικής εκλογής.  Όσες μεθοδεύσεις όμως κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: «Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων»».

Στη συνέχεια, η κ. Βούλτεψη απάντησε εκ νέου με σύντομη ανακοίνωσή της, όπου χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει λεχθεί», τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό και το «σκηνοθετημένο» bank run: «Το παραλήρημα άρχισε με τα νταούλια και τις αγορές. Τώρα, ο κ. Τσίπρας προχώρησε στη μεγαλύτερη αθλιότητα που έχει ποτέ λεχθεί: Ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς σκηνοθετεί την κρίση! Εύχομαι όλοι οι Έλληνες να άκουσαν αυτή την απίστευτη αθλιότητα, για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.