Ειδησεογραφικό site

Νέες κατηγορίες κατά Παπαγεωργόπουλου για «τρύπα» 1,1 εκατ. ευρώ

38

Νέα δίωξη κατά του καταδικασμένου σε 12ετη κάθειρξη πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου άσκησε ο εισαγγελέας μετά την «τρύπα» ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που ανακάλυψε οικονομικός επιθεωρητής σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν από το δήμο Θεσσαλονίκης κατά το διάστημα 1998-2004, χωρίς όμως την προηγούμενη έκδοση χρηματικών ενταλμάτων, παραστατικών και δικαιολογητικών εγγράφων.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρης Δημόπουλος, μελετώντας το πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, παρήγγειλε από την εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του κυρίου Παπαγεωργόπουλου για το παραπάνω αδίκημα. Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και συνδέεται με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Για την ίδια υπόθεση, ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζήτησε να κινηθεί ποινική δίωξη και σε βάρος του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Αναστάσιου Γερογιάννη, όπως επίσης σε βάρος πέντε υπαλλήλων του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των διωκόμενων υπαλλήλων είναι ο επί σειρά ετών προϊστάμενος της διεύθυνσης Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου που καταδικάσθηκε από το εφετείο για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης σε φυλάκιση ενός έτους (με αναστολή).

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο πρώην αντιδήμαρχος και οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι αυτήν της απιστίας στην υπηρεσία κατ΄ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. Όπως στην περίπτωση του τέως δημάρχου, το συγκεκριμένο αδίκημα συνδέεται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αργ. Δημόπουλος, εξάλλου, αρχειοθέτησε τη δικογραφία για τέσσερα άτομα, λόγω παραγραφής του αξιόποινου με την παρέλευση 15ετίας για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία, ενώ μεταξύ αυτών είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Δημήτρης Δημητριάδης και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης.

Ακόμη, θεωρεί ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα εναντίον τριών δημοτικών υπαλλήλων και ως εκ τούτου αρχειοθετείται η δικογραφία για τους συγκεκριμένους. Την ίδια τύχη (αρχειοθέτηση) έχει η δικογραφία και για επτά ακόμη άτομα, ανάμεσα στους οποίους ο πρώην δημοτικός υπάλληλος και νυν βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Αθανάσαρος, λόγω παραγραφής του αξιόποινου με την παρέλευση της 5ετίας για το πλημμέλημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.