Ειδησεογραφικό site

«Κατάληψη” σε ακίνητα της Πλάκας έκαναν υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού

57

Τη δικαιολογία ότι συντηρούν τα 12 νεοκλασσικά της Πλάκας για να μην καταρρεύσουν προβάλλουν υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού που δεν έδωσαν τα κλειδιά στο ΕΤΑΔ για να προχωρήσει η διαδικασία δημοπρασίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με ρεπορταζ στσ «Νέα», υπάλληλοι του υπ. Πολιτισμού έχουν καταπατήσει ακίνητα στην Πλάκα και διαμένουν παράνομα σε αυτά, προφασιζόμενοι ότι τα συντηρούν για να μην καταρρεύσουν με αποτέλεσμα να παγώσει προς το παρόν και η διαδικασία παραχώρησης τους από το ΤΑΙΠΕΔ με ηλεκτρονική δημοπρασία, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.
Ο λόγος για τα 12 ακίνητα στην περιοχή της Πλάκας, ανάμεσά τους και το σπίτι του Αντωνάκη και της Ελένης από τη γνωστή ελληνική ταινία, που “βγαίνουν στο σφυρί” μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δημοσιογράφος Γιώργος Φιντικάκης, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Πολιτισμού αποκάλυψε ότι κάποιοι υπάλληλοί του που έχουν στη δικαιοδοσία τους τα συγκεκριμένα ακίνητα, αρνήθηκαν να παραδώσουν τα κλειδιά των ακινήτων στην ΕΤΑΔ, που έχει αναλάβει να διοργανώσει επισκέψεις σε αυτά ενδιαφερόμενων επενδυτών.
Προέβαλλαν σύμφωνα με πληροφορίες ως επιχείρημα το γεγονός ότι “είτε τα κλειδιά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα”.
Στην πραγματικότητα, όπως λέει το ίδιο στέλεχος που φέρεται να γνωρίζει το θέμα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι είτε “θεωρούν ως… ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων, είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα εδώ και καιρό, φυσικά παράνομα”.
Το επιχείρημά τους μάλιστα είναι ότι “τα κτίρια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, πολλά απ’ αυτά καταρρέουν (πράγματι έτσι είναι), και άρα η παρουσία τους σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος που τα συντηρεί όσο μπορεί”.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα θα παραχωρηθούν για 99 χρόνια (πιθανώς αυτό να αλλάξει και το διάστημα να πέσει στα 50 χρόνια), και η αξιοποίησή τους θα γίνει με το θεσμό των δικαιωμάτων επιφανείας ώστε μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου η κυριότητα των ακινήτων να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.