Ειδησεογραφικό site

Το «ύστατο χαίρε» στη Λένα Γκόλφη-Παναγοπούλου

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στη Λένα Γκόλφη, σύζυγο του προέδρου της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλου. Η δυναμική και μαχητική Λένα Γκόλφη, τέως πρόεδρος του Σωματείου Πολιτικών Υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έδωσε σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο και έφυγε σε ηλικία 62 ετών. Τελευταία της επιθυμία ήταν η αποτέφρωση του σώματός της.

Εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς βρέθηκαν, νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του Αποτεφρωτηρίου, για να τιμήσουν για τελευταία φορά την Λένα Γκόλφη και να συμπαρασταθούν στον σύζυγό της Γιάννη Παναγόπουλο και στον μονάκριβο γιο της Φοίβο. Μεταξύ των παρισταμένων, ήταν και ο αγαπητός φίλος της οικογένειας, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Ρέππας.

ΦΩΤΟ_4_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ
ΦΩΤΟ_2_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ

 

Στην τελετή αποχαιρετισμού που έγινε στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου, ο Γιάννης Παναγόπουλος μίλησε με πολλή συγκίνηση στην μακροχρόνια σχέση που είχε με την σύζυγό του, στον υπέροχο και μαχητικό χαρακτήρα της και στην μεγάλη δύναμη που έδειξε η Λένα Γκόλφη για την αντιμετώπιση της βαρύτατης ασθένειας της. Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ίδια ζήτησε προς το τέλος της ζωής της να υποβληθεί σε ευθανασία, αλλά δυστυχώς δεν έγινε σεβαστή η επιθυμία της, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα. Ο κ. Παναγόπουλος υποσχέθηκε ότι θα δώσει μεγάλο αγώνα ώστε αυτό να γίνει κάποια στιγμή σεβαστό και να υπάρξει το νομοθετικό πλαίσιο για τη διαδικασία της ευθανασίας σε όσους το επιθυμούν.

ΦΩΤΟ_5_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ
ΦΩΤΟ_3_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ

 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ευχαρίστησε και συνεχάρη τη διοίκηση της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης που κατάφερε να κατασκευαστεί το Αποτεφρωτήριο στη Ριτσώνα, γιατί θα ήταν υποχρεωμένος να μεταβεί στο εξωτερικό για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης που ήταν η αποτέφρωση.

Με μεγάλη αγάπη και συγκίνηση μίλησε για την μητέρα του, ο γιος τους Φοίβος, ενώ στη διάρκεια της τελετής ακούστηκαν αγαπημένα τραγούδια της εκλιπούσης και προβλήθηκαν φωτογραφίες της από τη ζωή της.

ΦΩΤΟ_7_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ
ΦΩΤΟ_6_ΛΕΝΑ_ΓΚΟΛΦΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.