Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη: 10 τόνοι σκουπιδιών μαζεύτηκαν από το γλέντι της Τσικνοπέμπτης, μόνο από έναν δρόμο!

Δέκα τόνους απορριμμάτων συγκέντρωσαν τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, μόνο από τη Βασιλέως Ηρακλείου, το σημείο που «πλημμύρισε» από μασκαρεμένους κατοίκους και επισκέπτες για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.

Παραδοσιακά ο συγκεκριμένος δρόμος, στο ιστορικό κέντρο της πόλης, με τα καταστήματα εστίασης αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες κόσμου. Κάτι ανάλογο συνέβη και φέτος, με τους πολίτες να εκμεταλλεύονται τις καλές καιρικές συνθήκες. Με τη λήξη της γιορτής, όμως, οι παρέες άφησαν πίσω τους τα… απομεινάρια του μεγάλου τσικνίσματος, που αποτιμώνται σε περίπου 100 κάδους των 1.100 λίτρων, ξέχειλοι από σκουπίδια.

Καθαρίστηκαν οι δρόμοι που νωρίτερα πήραν «φωτιά»
Η υπηρεσία καθαριότητας κατά τις βραδινές ώρες επενέβη και καθάρισε όχι μόνο τη Βασιλέως Ηρακλείου, αλλά και άλλους κεντρικούς δρόμους όπως η Ερμού, η Καρόλου Ντηλ, η Μητροπόλεως όπου οι ψησταριές λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πάρει «φωτιά».

«Ήμασταν προετοιμασμένοι και ενισχύθηκαν οι εποπτείες καθαριότητας για τις περιοχές στις οποίες υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κοινού. Συντονίστηκαν οι υπηρεσίες σαρώματος και αποκομιδής κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, χάρη στην εργατικότητα και το ζήλο των εργαζομένων, η πόλη να είναι πεντακάθαρη λίγες ώρες αργότερα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.