Ειδησεογραφικό site

Σε σπιράλ σύγκρουσης Όταν το «Καρφί» αποκάλυψε από το περασμένο Σάββατο την απόλυση του Τεμπονέρα από τον Κασσελάκη (εικόνα)

67

Στο ναδίρ είναι οι σχέσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με το στέλεχος του κόμματός του, Διονύση Τεμπονέρα.

Τελευταίο επεισόδιο της θυελλώδους σχέσης τους φέρεται πως είναι η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει τον Διονύση Τεμπονέρα από επιστημονικό συνεργάτη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Καρφί» και αναπαράγουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης.

KRF

Διαβάστε τι έγραφε το «Καρφί» το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου

Πριν μερικές ημέρες, σε σχετική συζήτηση πίσω από τις κλειστές πόρτες του 7ου ορόφου της Κουμουνδούρου, φάνηκε η υπόρρητη «ανασφάλεια» του Στέφανου Κασσελάκη για τυχόν «δελφίνους» στον ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί να ξεπηδήσουν ενόψει της επόμενης μέρας των Ευρωεκλογών. Στο σημείο αυτό, ωστόσο, η στήλη θα σας αποκαλύψει ότι το θέμα των «δελφίνων» εφεξής θα είναι βασική παράμετρος των αποφάσεων Κασσελάκη για το πώς κινείται εσωκομματικά. Για παράδειγμα, υπήρχαν πολλοί λόγοι που οδήγησαν τον Κασσελάκη στο… απονενοημένο διάβημα να τινάξει στον αέρα την εκδήλωση στο θέατρο «Άλφα» μεταξύ Αχτσιόγλου-Τεμπονέρα-Χριστοδουλάκη. Ο βασικός, όμως, ήταν να «κοντύνει» τον εργατολόγο και να τού δείξει ποιος είναι το αφεντικό.

Γι’ αυτό και φεύγοντας, ο Κασσελάκης ξαναδιέκοψε τους ομιλητές –όπως είχε κάνει όταν έφτασε στο θέατρο- και είπε με νόημα: «σας αφήνω τον εκπρόσωπό μου, τον Διονύση». Ο Τεμπονέρας έπιασε το νόημα –άλλωστε, στελέχη που ήταν στην πρώτη σειρά της πλατείας επιμένουν ότι μεταξύ των δύο ανδρών, έκοβες την αμηχανία με… το μαχαίρι. Κυρίως από την πλευρά του Τεμπονέρα, δηλαδή.

Βεβαίως, πολιτικοί φίλοι του γνωστού εργατολόγου βλέπουν τα πράγματα αλλιώς: λένε, δηλαδή, ότι η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να εμφανιστεί ξαφνικά στην εν λόγω εκδήλωση μόνο και μόνο για να αποδομήσει τον Τεμπονέρα, ανάγει αυτομάτως τον Αχαιό πολιτικό σε «πόλο» απέναντι στον Κασσελάκη. Επιλέγοντάς τον για αντίπαλο, δηλαδή, ο Κασσελάκης δείχνει ποιον φοβάται παραπάνω και ποιον θέλει να «κοντύνει» επαρκώς… πριν τις Ευρωεκλογές, ώστε να μην τον βρει μπροστά του.

Εξάλλου, η στήλη αποκαλύπτει άλλο ένα δείγμα του εχθρικού κλίματος που επικρατεί στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου για τον εργατολόγο: πριν μερικές ημέρες, λοιπόν, το τηλέφωνο του Τεμπονέρα χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας πολύ στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη. Η φωνή που ακούστηκε ανακοίνωσε στον Τεμπονέρα μία απόφαση με τον τρόπο που ανακοινώνουν οι αμερικανοί CEO στις μεγάλες εταιρείες τις απολύσεις: «ο πρόεδρος σε ευχαριστεί πολύ, αλλά δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες σου».

Ναι, καλά καταλάβατε: ο φέρελπις εργατολόγος, πέραν του μεγάλου δικηγορικού γραφείου που διαθέτει, ήταν ταυτοχρόνως και «χρεωμένος» επιστημονικός συνεργάτης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, «πλήρωσε» την παρουσία του στο θέατρο «Άλφα» με την απόλυσή του από την συγκεκριμένη θέση –όχι ότι έχει οικονομικό πρόβλημα. Όμως, η κίνηση έχει τη σημασία της και δείχνει ποιος φοβάται ποιον…

Η πρωτοβουλία του προέδρου του κόμματος προέκυψε μετά από εξαντλητικές συζητήσεις με 2-3 δικούς του ανθρώπους με αποκλειστικό θέμα «πώς θα διαχειριστούμε τον Τεμπονέρα». Το «Αγκίστρι» ως γνωστόν είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα ότι ο Κασσελάκης είχε γίνει αποδέκτης εισήγησης να τού τηλεφωνούσε το πρωί της περασμένης Τρίτης –δηλαδή μερικές μόλις ώρες πριν την εκδήλωση με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη- και να τον έθετε προ τετελεσμένου: «ή ανακοινώνεις τώρα ότι δε θα πας στην εκδήλωση ή διαγράφεσαι την ώρα που θα πάρεις τον λόγο».

Όπως επίσης είχε αποκαλύψει η στήλη, ο Κασσελάκης βρισκόταν ένα βήμα πριν αποδεχθεί την εισήγηση αυτή. Όμως, συνεργάτης του γνωστός για το αγοραίο ύφος με το οποίο εκφράζεται, τού προκάλεσε δεύτερες σκέψεις με μία μόλις ατάκα: «δηλαδή, θες αλήθεια να κάνεις μάγκα τον Τεμπονέρα;». Κάπως έτσι, αποφασίστηκε να μην ενεργοποιηθεί απειλή διαγραφής, αλλά να μεταβεί ο Κασσελάκης στο θέατρο «Άλφα» προκειμένου να «καπελώσει» τον απολυμένο επίδοξο δελφίνο του…

Σε κάθε περίπτωση, έτσι που ήρθαν τα πράγματα, εφεξής για τον Τεμπονέρα αλλάζουν τα πάντα: ο ίδιος έχει καταλάβει ότι έχει μπει σε σπιράλ σύγκρουσης με τον Κασσελάκη και ίσως είναι η πρώτη φορά που καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω. Άλλωστε, ο ίδιος –παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα- είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο της εκδήλωσης της περασμένης Τρίτης, γνωρίζοντας ότι αυτό θα τον έθετε στο στόχαστρο των «Κασσελίστας». Τώρα, λοιπόν, θα ψάξει συμμαχίες όχι μόνο για το συνέδριο της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά και ενόψει των Ευρωεκλογών και της επόμενης μέρας. Όταν, δηλαδή, ως άλλος… Ευάγγελος, θα πάει στο δικό του «Ζάππειο» για να δηλώσει παρών για την «δημοκρατική αναγέννηση των προοδευτικών δυνάμεων». Περισσότερα προσεχώς.

KARFI_

Τα σχόλια είναι κλειστά.