Ειδησεογραφικό site

Σάλος με τον Ερντογάν που κάθισε σε προεδρική πολυθρόνα και άφησε όρθια τη Φον ντερ Λάιεν

65

Διπλωματική αμηχανία και σκληρή κριτική προκάλεσε ένα περιστατικό κατά τη χθεσινή συνάντηση στην Άγκυρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Σαρλ Μισέλ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όταν η τελευταία βρέθηκε να στέκεται όρθια ενώ οι δύο άνδρες πήραν θέσεις σε προεδρικές πολυθρόνες.

Βίντεο της συνάντησης στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα δείχνει τον πρόεδρο της Τουρκίας και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να θρονιάζονται σε χρυσοποίκιλτες πολυθρόνες, ενώ η Φον ντερ Λάιεν δείχνει αμήχανη, ως προς το που θα πρέπει να καθίσει. Η πρόεδρος της Κομισιόν στέκεται όρθια κοιτάζοντας τους δύο άνδρες, κάνει μια χειρονομία με το δεξί της χέρι και φαίνεται να λέει «εμ»…

Τελικά της πρότειναν να καθίσει σ’ έναν μπεζ καναπέ κάπου τέσσερα μέτρα μακριά, απέναντι από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, που έχει χαμηλότερη θέση σύμφωνα με το τυπικό διπλωματικό πρωτόκολλο από την πρόεδρο της Κομσιόν.

Οι τρεις πολιτικοί στήθηκαν όρθιοι και πόζαραν ενώπιον των φωτογράφων αλλά στη συνέχεια οι δύο άνδρες κάθισαν στις πολυθρόνες που βρίσκονται πίσω και άφησαν όρθια στην Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Είναι προφανές πως πρόκειται για λάθος του Σαρλ Μισέλ που δεν παραχώρησε τη θέση του στην πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά και βαρύ σφάλμα της Τουρκικής προεδρίας που δεν είχε προβλέψει τρεις πολυθρόνες για τις συνομιλίες με τους αξιωματούχους της ΕΕ.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.