Ειδησεογραφικό site

Θεσσαλονίκη – Κορονοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Κραυγές αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές

26

Στις «σκιές» του Νοεμβρίου κινούνται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το ΑΧΕΠΑ έχει μόλις 2-3 κενά κρεβάτια ΜΕΘ ημερησίως, οι εφημερίες στο Ιπποκράτειο αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς, την ώρα που γιατροί και νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους…

Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) Δάφνη Κατσίμπα στο πλαίσιο συγκέντρωσης που πραγματοποιείται έξω από το Ιπποκράτειο για την παγκόσμια ημέρα Υγείας τόνισε ότι οι εισαγωγές έχουν φτάσει στις συνθήκες Νοεμβρίου, πριν την εμπόλεμη κατάσταση.

«Ακολουθείται μια εγκληματική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των ασθενών και δυστυχώς έχουμε φτάσει στις συνθήκες του Νοεμβρίου πριν την εμπόλεμη κατάσταση, όσον αφορά τις εισαγωγές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Οι ΜΕΘ έχουν πιάσει όρια και ετοιμαζόμαστε να ξαναβιώσουμε την ίδια κατάσταση χωρίς κάποιοι, οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι να έχουν πάρει μάθημα να αξιοποιήσουν την εμπειρία και να έχουν σκύψει στο πρόβλημα του κόσμου».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των νοσοκομειακών γιατρών ΑΧΕΠΑ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης και διωκόμενος Θανάσης Σιούλης χαρακτήρισε την εικόνα ως «ίδια όπως πριν 13 μήνες, γιατί τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι ανύπαρκτα». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά τις φωνές των υγειονομικών η πολιτεία δεν έχει σκύψει στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Η πολιτική χαρακτηρίζεται ως αυταρχική και μακριά από τα προβλήματα του λαού. Με αυτή τη λογική σίγουρα περιμένουμε τις χειρότερες μέρες»

Τα σχόλια είναι κλειστά.