Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου από Ηράκλειο: Η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει στην πανδημία, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε ότι απέτυχε η κυβέρνηση

104

Η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει στην πανδημία, αλλά το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι απέτυχε η κυβέρνηση γιατί η αποτυχία μετριέται σε ανθρώπινες ζωές δήλωσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση υποστηρικτών του, ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ επεσήμανε ότι η πανδημία, και εδώ στην Κρήτη, μπορεί να ανέδειξε τη σημασία του ΕΣΥ, κάτι που αποδέχονται όλοι πλέον, αλλά η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας.

«Δυστυχώς, η πανδημία καλπάζει. Και η Ελλάδα δεν τα έχει καταφέρει» είπε σημειώνοντας ενδεικτικά ότι:

Από τον Απρίλιο και έπειτα, καταγράφουμε σταθερά από διπλάσιους έως δεκαπλάσιους θανάτους έναντι όλων των δυτικοευρωπαϊκών χωρών.
Στην προσπάθεια εμβολιασμού είμαστε δυστυχώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Σε περισσότερους από 10 νομούς της περιφέρειας οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50%, κάτι που αναδεικνύει τις υγειονομικές ανισότητες.
Και στην πληρότητα σε κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε φτάσει στο 89%, κάτι που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν λαμβάνουν ισότιμες παροχές υγείας.
Για να προσθέσει ο πρώην πρωθυπουργός: «Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι η αποτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία της χώρας και το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές».


Επεσήμανε ότι ως Κίνημα Αλλαγής «είχαμε την πλέον τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα ζητήματα της πανδημίας και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Θα βοηθήσουμε σε ό,τι χρειαστεί, αλλά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όλα τα άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους.


Ως προς τα εσωκομματικά, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε ενεργή συμμετοχή όλων «για τη Μεγάλη και Ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη». ΟΠως είπε «ενώνουμε δυνάμεις, δυναμώνουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, δημιουργούμε ένα ισχυρό ρεύμα, Συμμετοχικό Δημοκρατικό Προοδευτικό, πρωταγωνιστές στις εξελίξεις. Με την Παράταξή μας, ισχυρή, καταλύτη ανατροπής της σημερινής παραλυτικής ισορροπίας. Μια Παράταξη με πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο».


Κάλεσε δε να κινητοποιηθούν όλοι «όχι μόνο για τη δική μου προσπάθεια, αλλά για την προσπάθεια που κάνουμε για την Παράταξή μας, για τη μεγάλη της προσφορά στον τόπο αλλά κυρίως, για αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αν κάνουμε την Παράταξη μας ξανά δυνατή και πρωταγωνιστή των εξελίξεων» «Να καλέσουμε όλους όσους έχουν την έγνοια για το αύριο αυτού του τόπου, να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Να την κάνουμε γιορτή Συμμετοχής, γιορτή Δημοκρατίας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.