Ειδησεογραφικό site

Νίκος Ανδρουλάκης από Σητεία: Φορολογική δικαιοσύνη για όλους τους Έλληνες

47

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανήλθε, από τη Σητεία, στη φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και στην αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία. Νωρίτερα, το μεσημέρι ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Μονή Τοπλού.

Από τη Σητεία της Κρήτης ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε εκ νέου στο θέμα της φορολογικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «ένα στόχο έχει για τη φορολογική του πολιτική: Να μειώσει το βάρος στη μεσαία τάξη, στον εργαζόμενο και τον φτωχότερο Έλληνα».

 

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε «να αποκαλύψει η ΝΔ τη μελέτη ΙΟΒΕ για την άγρια φορολόγηση που σχεδιάζει». Σημείωσε πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που λέει ότι μείωσε τους συντελεστές, πρέπει να πει όλη την αλήθεια: 5 δισεκατομμύρια παραπάνω έμμεσους φόρους – ΦΠΑ και ειδικό φόρο κατανάλωσης – έχει εισπράξει τα τελευταία δύο χρόνια».

«Η ακρίβεια, η φτωχοποίηση και η πίεση της μεσαίας τάξης είναι αυτή που αποδίδει, κ. Μητσοτάκη, και όχι το δίκαιο φορολογικό σύστημα, που απλά δεν έχετε», ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Και προσέθεσε: «Έχετε ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο δίνει πάρα πολλά στους ολιγάρχες και πολύ λιγότερα απ’ όσα αξίζει στη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους Έλληνες».

 

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα του για ένα δίκαιο φορολογικό, που προτεραιότητα έχει τα εξής:

– «Πρώτον, να υπάρχει διαφορά μεταξύ του συντελεστή φορολόγησης μιας οικογένειας με δύο παιδιά και μιας χωρίς παιδιά, για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό.

– »Δεύτερον, είναι άδικο να είναι τόσο υψηλά ο φόρος στη μισθωτή εργασία. Προτεραιότητά μας είναι να πέσει ο φόρος στη μισθωτή εργασία μέσω των ασφαλιστικών εισφορών, ώστε να έχουμε λιγότερη μαύρη εργασία και καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες πολίτες».

Επανήλθε, μάλιστα, στη φορολόγηση των μερισμάτων, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε από τη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Και βέβαια λέμε ότι θα φορολογήσουμε τα μερίσματα. Για να καταλάβετε πόσο περιφρονεί τη λογική τής ελληνικής κοινωνίας η Νέα Δημοκρατία, η διαφορά για κάποιον που παίρνει ατομικό μέρισμα – δεν μιλώ για τα κέρδη – 70.000 ευρώ είναι μόλις 1.000 ευρώ στην ατομική περίπτωση».

Και αναφέρθηκε στις γονικές παροχές, λέγοντας πως «800.000 ευρώ – 400.000 ανά γονιό – είναι το όριο που προτείνουμε εμείς και αφορά πραγματικά τη μεσαία τάξη. Και όχι έως 4,8 εκατομμύρια που σίγουρα δεν αφορά τη μεσαία τάξη, αλλά αφορά ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της χώρας».

 

«Έχουμε όλοι χρέος πριν την κάλπη, στις 25 Ιουνίου, να πούμε την απόλυτη αλήθεια, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς φόβο, διότι αυτά που λέμε, θα είναι και η πυξίδα του μέλλοντος της χώρας», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Και τόνισε ότι το μοντέλο ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας «δεν επενδύει στην εξωστρέφεια. Επενδύει στον αφελληνισμό μέσω του real estate».

«Γι’ αυτό ζητώ από κάθε πολίτη, κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, για φορολογική δικαιοσύνη και δίκαιη ανάπτυξη για όλους τους Έλληνες», δήλωσε καταληκτικά.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Παρασκευής, 2 Ιουνίου, ο κ. Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Μονή Τοπλού

Τα σχόλια είναι κλειστά.