Ειδησεογραφικό site

ΝΔ: 36 βουλευτές επαναφέρουν το θέμα της υποβάθμισης του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση

27

Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να απαντήσει σε ερώτηση για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Το μείζον θέμα της υποβάθμισης του ελληνικού Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση και τα στελέχη της επαναφέρουν 36 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, επαναφέροντας το θέμα που είχε θέσει από τις 14 Ιουνίου ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για την αποστολή της επιστολής αποτέλεσε η άρνηση τον αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στο σύστημα Υγείας, παραπέμποντας στα πρακτικά της προηγούμενης συζήτησης που είχε διεξαχθεί στη Βουλή.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δηλώνουν «έντονο προβληματισμό για τα παρατηρούμενα φαινόμενα αυθαιρεσίας και προσβολής των κοινοβουλευτικών διαδικασιών κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου εκ μέρους μελών της Κυβέρνησης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Κοινοβουλίου».

Στην επιστολή επισυνάπτονται τα εξής:
1. Η επιστολή των 36 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής.
2. Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων Βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχετικά με την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
3. Απάντηση Υπουργείου Αναπληρωτή Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.