Ειδησεογραφικό site

Οι 6 επενδυτικές προτάσεις του Τσίπρα στον κινέζο ομόλογό του

72

Για πολύ καλό κλίμα κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με τις διακυβερνητικές συνομιλίες που πραγματοποιούνται στην Κίνα από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς, τονίζοντας ότι εξετάζουν με ενδιαφέρον τις ελληνικές προτάσεις.

Ειδικότερα, σημειώνουν πως διατυπώθηκε η άποψη ότι με την συμφωνία για το λιμάνι ανοίγει ένας νέος κύκλος διευρυμένης και αναβαθμισμένης συνεργασίας. Πρόκειται επί της ουσίας για μία  νέα ατζέντα στο τραπέζι για την επόμενη δεκαετία των ελληνο-κινεζικών σχέσεων, καθώς η πρώτη ξεκίνησε με συμφωνία για εταιρική σχέση το 2006 και κλείνει με συμφωνία για ΟΛΠ)

Επιπλέον, βάση της συζήτησης στην κατ’ ιδίαν, την διευρυμένη αλλα και την συνέχεια της συζήτησης των δύο πρωθυπουργών στο γεύμα ήταν έξι ελληνικές επενδυτικές προτάσεις:

1) Επενδύσεις:

  • Συμμετοχή στους διαγωνισμούς για Θριάσιο και Καστέλι.
  • Εξέταση κινεζικής ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα

2) Επένδυση στον τραπεζικό τομέα.

3) Διεύρυνση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων στην Κίνα.

4) Έρευνα και καινοτομία. Δημιουργία κέντρου Research & Development στην Ελλάδα.

5) Επενδύσεις σε τουριστικά ακίνητα, αύξηση τουρισμού, απευθείας πτήση Πεκίνο-Αθήνα.

6) Συνεργασία στον πολιτιστικό τομέα και την εκπαίδευση.

Τέλος, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μόνιμη ελληνο-κινεζική επιτροπή παρακολούθησης των θεμάτων αυτών που θα εξετάσει τα επόμενα βήματα σε κάθε τομέα ξεχωριστά.

Πηγή: Οι 6 επενδυτικές προτάσεις του Τσίπρα στον κινέζο ομόλογό του [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/276177/oi-6-ependytikes-protaseis-toy-tsipra-ston-kinezo-omologo-toy-eikones#ixzz4DSAIBEjQ

Τα σχόλια είναι κλειστά.