Ειδησεογραφικό site

Μαρία Φαραντούρη: Ο Μίκης Θεοδωράκης, η Χούντα και η γνωριμία με τον σύζυγό της

42

Για τον Μίκη Θεοδωράκη, την καριέρα της και την οικογένειά της μίλησε η Μαρία Φαραντούρη σε μια σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε.

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στη 1» η μεγάλη Ελληνίδα ερμηνεύτρια έκανε μια αναδρομή στα δύσκολα χρόνια της Χούντας, τονίζοντας αρχικά ότι:

«Μέντοράς μου είναι ασφαλώς ο Μίκης. Υπήρχαν διαστήματα που μου έγραψε έργα ο Μάνος Χατζηδάκις. Ήταν αντίθετοι ως χαρακτήρες αλλά ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και δημιουργικά και πνευματικά και φιλικά. Ήταν πολύ φίλοι μέχρι τέλους, το σύστημα και η κοινωνία τους ήθελε χωριστά. Ο ένας μιλούσε με τον άλλον. Πήρα ένα γράμμα από τον Μίκη, κρυβόταν να μην τον πιάσει η Χούντα. Μου έστειλε “πάρε κάποιους μουσικούς και φύγετε στο εξωτερικό”. Φύγαμε. Μας συμπαραστάθηκαν οι Γάλλοι. Τα χρήματα από τις περιοδείες τα έπαιρνε μια ομάδα και τα έφερνε στις οικογένειες των φυλακισμένων και των εξορισμένων από τη Χούντα».

«Όταν βιώνεις τις καταστάσεις ρίχνεις το βάρος στο πώς να το αντιμετωπίσεις. Ασφαλώς ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με ιστορικά γεγονότα. Μετά από χρόνια βλέπεις πώς επέδρασε αυτό. Φυσικά δεν θέλω αυτή η εποχή να περάσει στη λήθη» πρόσθεσε.

Αναφορικά με τη μητρότητα και τον γιο της, είπε: «Είχα άγχος ως μητέρα. Αλλά προσπάθησα να μην είναι μεγάλο το τραύμα της απουσίας μου στον γιο μου. Να φανταστείτε ότι μέχρι 1,5 χρονών είχα γυναίκα και τον έπαιρνα μαζί μου».

Για τη γνωριμία με τον σύζυγό της, Τηλέμαχο Χυτήρη ανέφερε: «Σε περιοδεία στην Ιταλία ζήτησα να έρθουν φοιτητές που ξέρουν καλά τη γλώσσα για να μεταφράσουν τα τραγούδια. Ήρθε ο Χυτήρης, είδε τα κείμενα, έτσι συνδεθήκαμε, γίναμε φίλοι, μετά ήρθε στο Παρίσι με είδε και σιγά σιγά διαμορφώθηκε η σχέση μας»

Τα σχόλια είναι κλειστά.