Ειδησεογραφικό site

Κορωνοϊός – Γεννηματά: Η Ευρώπη χρειάζεται ένα «σχέδιο Μάρσαλ»

66

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει έμπρακτα τις εθνικές οικονομίες για να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού
Να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σε σημερινή δήλωσή της.

Όπως τονίζει, η πανδημία αυτή δοκιμάζει τα πάντα στη δημόσια υγεία, την κοινωνία την οικονομία αλλά και την ίδια την Ευρώπη. Η Φώφη Γεννηματά επίσης, κατηγορεί την Ε.Ε ότι όπως στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το 2009, έτσι και τώρα, δεν έδωσε έγκαιρα κατευθυντήριες γραμμές στα κράτη μέλη.

Ζητά την Πέμπτη,στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Χρειάζεται ένα νέο «ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ», λέει χαρακτηριστικά, με κινητοποίηση όλων των χρηματοδοτικών μέσων που η Ε.Ε. διαθέτει.

Την ίδια ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, επανακατέθεσε σήμερα Τρίτη, τη τροπολογία για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και της κοινωνικής προσφοράς των εργαζομένων στο ΕΣΥ και στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας.

Παράλληλα η Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής προτείνει την επέκταση της χορήγησης του ειδικού επιδόματος και στους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων δυνάμεων, που είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας

Τα σχόλια είναι κλειστά.