Ειδησεογραφικό site

Ικαρία: Η αγάπη για την αναρρίχηση σκότωσε την αστροφυσικό

77

Η αγάπη της για το τζόκινγκ και την αναρρίχηση την έστειλαν στο θάνατο… ‘Όλα δείχνουν πως η Νάταλι Κρίστοφερ έχασε τη ζωή της από πτώση ύψους 20 μέτρων στην προσπάθεια της να αναρριχηθεί ή να καταρριχηθεί από ένα απόκρυμνο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα για να επιστρέψει στο ξενοδοχείο της. Ο βράχος από τον οποίο κρατήθηκε αποκολλήθηκε, έπεσε στο κενό και μεγάλα κομμάτια τη χτύπησαν στο πρόσωπο. Πιθανότατα, όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατος της ήταν ακαριαίος. Όλα δείχνουν πως πρόκειται για ατύχημα, όμως οι έρευνες συνεχίζονται έτσι ώστε να αποκλειστούν πλήρως τα ενδεχόμενα της αυτοκτονίας ή της εγκληματικής ενέργειας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η 35χρονη αστροφυσικός από το Ηνωμένο Βασίλειο στάθηκε διπλά άτυχη. Από τη μία σύμφωνα με την εικόνα που έχουν αστυνομικοί και πυροσβέστες αποκολλήθηκε ο βράχος και έπεσε στο κενό και από την άλλη το σημείο είχε πολύ κακό σήμα κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα όταν συνέβη το ατύχημα η 35χρονη να μην μπορεί να επικοινωνήσει αλλά ούτε και να βρουν το σήμα τους οι διασώστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ειδικές ομάδες που χτένιζαν την περιοχή πέρασαν τρεις φορές από το σημείο όμως δεν κατάφεραν να βρουν κάτι. Τελικά, στις πέντε και δέκα το απόγευμα ένας εθελοντής πυροσβέστης βρήκε τυχαία το πτώμα της σε γκρεμό ύψους δέκα μέτρων καταπλακωμένο από βράχια. Την ίδια ώρα ήταν σε εξέλιξη μεγάλη σύσκεψή των υπηρεσιών οι οποίες αναλύοντας τα έξι στίγματα του κινητού της τηλεφώνου οριοθέτησαν το σημείο εξαφάνισης για να εντείνουν τις έρευνες με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών που ήρθαν από την Αθήνα.

Το σημείο έχει από την πρώτη στιγμή αποκλειστεί, φωτογραφηθεί και βιντεοσκοπηθεί έτσι ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση του χώρου και των στοιχείων. Ο ιατροδικαστής της Σύρου που θα διενεργήσει νεκροψία και νεκροτομή, θα εξετάσει εξονυχιστικά το πτώμα και θα αποφανθεί αν τελικά είναι ατύχημα ή ανθρωποκτονία.

Οι αστυνομικοί, έχουν σχηματίσει μια πρώτη εικόνα για το τι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας. Σύμφωνα με τα στίγματα του κινητού της τηλεφώνου, τη μαρτυρία του συντρόφου της αλλά και των υπαλλήλων του ξενοδοχείου η Νάταλι Κρίστοφερ γύρω στις οκτώ έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια για να πάει για τζόκινγκ παίρνοντας μαζί της μόνο το κινητό της τηλέφωνο. Δύο ώρες αργοτερα, ξύπνησε ο 38χρονος Κύπριος σύντροφος της, την αναζήτησε και την κάλεσε στο κινητό της τηλέφωνο. Αυτή απάντησε και του είπε ότι έχει πάει για τζόκινγκ και ότι επιστρέφει. Λίγο αργότερα γίνεται το κακό… Στην προσπάθεια της πιθανότατα να κατέβει από ένα βραχώδες και δύσβατο σημείο στη θέση Κεραμέ Αγίου Κήρυκα, μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από το ξενοδοχείο της, ο βράχος αποκολλήθηκε και η γυναίκα έπεσε στο κενό. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος…

Βρέθηκε ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της

Ανάσκελα και με κομμάτια από βράχους επάνω της βρέθηκε νεκρή η άτυχη αστροφυσικός στην Ικαρία. Με αυτή την εξέλιξη, ενισχύεται το σενάριο που την ήθελε να είχε πάει για αναρρίχηση ή καταρρίχηση, ωστόσο ένας βράχος αποκολλήθηκε και την καταπλάκωσε, με συνέπεια να βρει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ακαριαίο θάνατο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν, ο βράχος στον οποίο επιχείρησε να κάνει αναρρίχηση η Βρετανίδα, είναι πολύ απότομος και δεν ενδείκνυται για τέτοιου τύπου ενέργειες. Επιπλέον, από αυτό το σημείο φαίνεται πως εξέπεμψε για τελευταία φορά σήμα το κινητό της τηλέφωνο. Οι έρευνες της αστυνομίας έφτασαν στο συμπέρασμα πως το κινητό της άτυχης γυναίκας εξέπεμψε 6 σήματα, τα 2 εκ των οποίων ήταν πλασματικά, λόγω πιθανής απώλειας σήματος

Τα σχόλια είναι κλειστά.