Ειδησεογραφικό site

Εκλογές 2023: Μέχρι πόσους σταυρούς βάζουμε – Πίνακες με τις περιφέρειες

35

Στις κάλπες θα προσέλθουν οι πολίτες στις 21 Μαΐου και όλα είναι έτοιμα για την εκλογική διαδικασία, με το υπουργείο Εσωτερικών να «τρέχει» τις απαραίτητες διαδικασίες. Οι εκλογές 2023 κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν δύο φορές, αφού προς στιγμή δεν διαφαίνεται ότι ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά ούτε και αυτοδυναμία. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, θα πάμε σε δεύτερες εκλογές που θα γίνουν στις 2 Ιουλίου.

Ως προς τη διαδικασία, το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει τις κατευθυντήριες για το πού και πώς ψηφίζουν οι πολίτες σε αυτή την εκλογική διαδικασία.

Όπως κάθε φορά, οι εκλογείς προσέρχονται και παρουσιάζονται στην εφορευτική επιτροπή, η οποία αναγνωρίζει την ταυτότητά τους και επαληθεύει την εγγραφή τους στον εκλογικό κατάλογο. Μπαίνουν ένας- ένας στο παραβάν, ή σε μικρές ολιγάριθμες ομάδες, με τη σειρά της προσέλευσής τους.

Η αναγνώριση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται με την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Στη συνέχεια, σε κάθε εκλογέα η εφορευτική επιτροπή δίνει ένα φάκελο με ειδικό γνώρισμα μονογραφημένο από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής και σφραγισμένο με τη σφραγίδα της επιτροπής, καθώς και πλήρη σειρά έντυπων ψηφοδελτίων όλων των συνδυασμών και υποψηφίων.

Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει πριν την κάλπη είναι πόσους σταυρούς βάζουμε στο ψηφοδέλτιο.

Πόσους σταυρούς βάζουμε στις εκλογές 2023

Στους πίνακες που ακολουθούν παρακάτω, εμφανίζονται οι σταυροί προτίμησης που βάζουν οι Έλληνες ψηφοφόροι σε κάθε εκλογική περιφέρεια:

ekloges 2023 1

ekloges 2023 2

ekloges 2023 3

ekloges 2023 4

Τα σχόλια είναι κλειστά.