Ειδησεογραφικό site

Χωρίς ρεύμα ο Βόλος, χείμαρροι στο κέντρο της πόλης – Δεν τελείωσε η κακοκαιρία, 6 περιοχές με έντονα φαινόμενα

11

Ακόμη ένα βράδυ αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, με την κακοκαιρία Elias να προκαλεί από χθες μεγάλες καταστροφές σε Εύβοια και Βόλο. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, με τις Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή.

Tο σκηνικό στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας συνθέτουν οι εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική, οι συνεχείς εκκλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών, τα πλημμυρισμένα σπίτια και οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης που θυμίζουν χείμαρρο.

Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν απεγκλωβιστεί 153 άνθρωποι.

Μία από τις αιτίες για το απόκοσμο σκηνικό είναι ο χείμαρρος Κραυσίδωνας ο οποίος «έσπασε» χθες στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, με αποτέλεσμα τεράστιοι τόνοι νερού να διοχετεύονται μέσα στους δρόμους της πόλης. Το πρώτο φως του ηλίου θα αποκαλύψει την πραγματική κατάσταση.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων το 80% του Βόλου είναι χωρίς ρεύμα. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας στον νομό, ενώ χθες το βράδυ υπήρξαν συνεχή προειδοποιητικά μηνύματα του 112 για απομακρύνσεις.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι, Σταυρός απομακρυνθείτε προς Φάρσαλα λόγω πλημμυρικών φαινομένων», αναφέρει το μήνυμα στις 11 το βράδυ και ακολούθησε ακόμη στους κατοίκους του οικισμού Αχίλλειο προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λάρισα λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αχίλλειο απομακρυνθείτε προς Λάρισα μέσω Π.Ε.Ο Λάρισας – Βόλου λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι και σήμερα Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Στην Αγριά, δεν υπάρχουν δρόμοι, η βροχόπτωση έχει καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά της ενώ οι τόνοι λάσπης έχουν σκεπάσει εκατοντάδες αυτοκίνητα.

Και οι τρεις δρόμοι της περιοχής είναι θαμμένοι κάτω από τόνους φερτών υλικών και λάσπης και η περιοχή είναι αγνώριστη. Οι κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι και δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο μετά τις 06:00 άρχισε πάλι να βρέχει, γεγονός που δυσχέραινε την κατάσταση αφού υπήρχε η ελπίδα πως θα ξεκινήσει η άντληση των υδάτων με ο πρώτο φως της ημέρας.

kakokairia agria volos

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την πορεία της κακοκαιρίας σήμερα

Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο της, προειδοποιώντας για τις περιοχές που θα έχουν σήμερα φαινόμενα

Τα σχόλια είναι κλειστά.