Ειδησεογραφικό site

Αντί να μαζέψει τον Πολάκη, το Μαξίμου επιτίθεται στον Στουρνάρα

3.015

Να σεβαστεί την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας, καλεί τον διοικητή της ΤτΕ το πρωθυπουργικό γραφείο – Τι αναφέρεται για το δάνειο των €100.000 που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank

Τρεις ημέρες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ γα το καταναλωτικό δάνειο των €100.000 που έλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης από την Attica Bank, το πρωθυπουργικό γραφείο τερματίζει την τακτική της αποστασιοποίησης και σχολιάζει την υπόθεση που μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα.

Λίγες ώρες αφού ο Παύλος Πολάκης αποκάλυψε ότι ηχογράφησε παρανόμως τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Δευτέρας με τον Γιάννη Στουρνάρα(την οποία και δημοσιοποίησε το βράδυ της ίδιας ημέρας χωρίς τη συναίνεση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος), το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε ανακοίνωση με νουθεσίες προς τον… κεντρικό τραπεζίτη.

Ο κ. Τσίπρας δεν αναφέρει το παραμικρό για την παγίδευση της τηλεφωνικής συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα και την παράνομη παρακολούθηση που έγινε με ευθύνη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, ούτε και τοποθετείται στην έκκληση του διοικητή της ΤτΕ γι παρέμβαση των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής» επισημαίνεται από το πρωθυπουργικό γραφείο.

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς καμία αναφορά στο καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο κ. Πολάκης από την κρατικά ελεγχόμενη Attica Bank, παρά μόνο με παραινέσεις προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να δείξει σεβασμό στην ανεξαρτησία και να τηρεί πολιτική ουδετερότητα.

anakoinosi02

Τα σχόλια είναι κλειστά.