Ειδησεογραφικό site

Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Δεν θα επιτρέψω καμία ρωγμή που θα αξιοποιήσουν οι αντίπαλοί μας

64

«Δείξαμε ότι υπάρχει δυνατότητα δημοκρατικής ανατροπής μέσα από την άσκηση σοβαρής αντιπολίτευσης» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνεδρίαση, μία ημέρα μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική που ακολουθεί όλο αυτό το διάστημα, ανάγκασε τον κ. Μητσοτάκη να εκδιώξει τρεις στενούς του συνεργάτες: Τον Γρ. Δημητριάδη με το θέμα των υποκλοπών και τους κ.κ. Παπασταύρου και Μπρατάκο για το θέμα της κοινωνικής συνάντησης με επιχειρηματία.

Μάλιστα μπαίνοντας στη Χ. Τρικούπη, ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε χαρακτηριστικά : «Στο ερώτημα που πλανάται «αν υπάρχει αντιπολίτευση», το ΠΑΣΟΚ απάντησε χθες: «Ναι, υπάρχει αντιπολίτευση και φέρνει αποτελέσματα όταν λειτουργεί με σοβαρότητα και στιβαρότητα, χωρίς επικοινωνιακά σόου». Με την πρωτοβουλία που πήρα για πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Μητσοτάκης έχασε δύο από τους στενότερούς του συνεργάτες, αποδεικνύοντας ότι ο πυρήνας της διαφθοράς βρίσκεται μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου».

Επανέλαβε τα ερωτήματα που έθεσε στη Βουλή για την τραγωδία των Τεμπών και ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα θα πάει στον Άρειο Πάγο.

Στη συνεδρίαση, ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίστηκε πάντως αποφασισμένος να μην διακινδυνεύσει εσωκομματικές «ρωγμές» στέλνοντας στα στελέχη και το σχετικό αυστηρό μήνυμα: «Αποδείξαμε ότι ξέρουμε να κάνουμε πολιτική και η κερδίζει την επικοινωνία» είπε, προφανώς αφήνοντας αιχμές κατά του Στ. Κασσελάκη για να προσθέσει: «Δημιουργήσαμε ένα θετικό μομέντουμ δεν θα επιτρέψω καμία ρωγμή η οποία θα αξιοποιηθεί από τους αντιπάλους μας τις επόμενες 70 μέρες ως τις ευρωεκλογές.

Την Κυριακή 7/4 ανακοινώνεται όλο το ευρωψηφοδέλτιο
Μιλώντας στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε το πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι να είναι το ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα με ισχυρό ποσοστό. Άφησε πάντως και αιχμές ότι «δεν στηρίζεται πάντα η προσπάθεια» που γίνεται.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι την Κυριακή 7/4 θα παρουσιάσει σε πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΕ ολόκληρο το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινώσει τρία νέα όργανα ενόψει ευρωεκλογών: Οργανωτικό, Πολιτικό, Επικοινωνιακό.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι η νέα ευρωκοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να διέπεται από κανονισμό λειτουργίας και προανήγγειλε την δημιουργία θέσης διευθυντή της Κ.Ο. με έδρα τις Βρυξέλλες.

Όσοι μίλησαν εκφράστηκαν θετικά για την πρωτοβουλία κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας και την εν γένει στάση των βουλευτών κατά την τριήμερη διαδικασία στη Βουλή.

Οι τοποθετήσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κ. Χρυσόγονος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «βλέποντας το κλίμα ανάμεσα στις δύο Κυριακές που πήραμε τελικά 12% και συγκρίνοντάς το με το κλίμα τώρα, μπορούμε να πάμε στο 20%».

Ο Παύλος Χρηστίδης επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ απέδειξε με την πρωτοβουλία του Ν. Ανδρουλάκη, ότι μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις, να διαμορφώσει πολιτική πρωτοβουλία, να αλλάξει τα δεδομένα, να συγκρουστεί αποτελεσματικά με τη ΝΔ. Ζήτησε δε να αξιοποιηθεί η συγκυρία, να «αφήσουμε οριστικά πίσω κακές στιγμές και να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για το σημαντικό βήμα της δεύτερης θέσης» προτείνοντας να καλέσουν άμεσα, σε πανστρατια όποιον θέλει να συμβάλλει στην πορεία του ΠΑΣΟΚ εφεξής.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης επεσήμανε την ανάγκη πολιτικής λειτουργίας, σημειώνοντας ότι οι πολίτες ψηφίζουν και για εν δυνάμει πρωθυπουργό. «Το θέμα μας δεν είναι η ανανέωση αλλά η πολιτική αυτό πονάει σήμερα τον Μητσοτάκη και προσπαθεί να αξιοποιήσει ο Κασσελάκης» είπε κατά πληροφορίες.

Ο Νίκος Παπανδρέου πρότεινε να ετοιμάσει κείμενο που θα εξηγεί τα ευρωπαϊκά προτάγματα και γιατί οι ευρωπαϊκές πολιτικές αφορούν τους πολίτες.

Αρκετοί έθεσαν θέματα πολιτικής λειτουργίας των οργάνων, ενώ η Έφη Χαλάτση διερωτήθηκε γιατί δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη Κεντρική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα ώστε να διαμορφώνει τη στρατηγική, την επικοινωνία και την ατζέντα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμη μάχη τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να εμφανίσουν το ΠΑΣΟΚ ότι συνιστά εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Τα σχόλια είναι κλειστά.