Ειδησεογραφικό site

Φορτσάκης: Οι φοιτητικοί σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες

226

«Δεν είπαμε ποτέ ότι δεν θέλουμε τους φοιτητικούς συλλόγους. Αντιθέτως τους θέλουμε και επιθυμούμε να ενισχυθούν», δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Φορτσάκης, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων που προκάλεσε η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών.

«Άλλο πράγμα η ηλεκτρονική ψηφοφορία και άλλο οι φοιτητικοί σύλλογοι», σημείωσε ο κ. Φορτσάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι οι ίδιοι οι σύλλογοι θα κρίνουν αν θέλουν τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες ή όχι .

«Το πανεπιστήμιο δεν είναι απέναντι στους φοιτητές είναι μαζί με τους φοιτητές», συνέχισε, ζητώντας να «αποφεύγονται οι κορώνες σε τέτοια θέματα».

Όπως είπε ο ίδιος,  η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διευρυνθεί η βάση των φοιτητών που αποφασίζουν. «Όταν αποφασίζονται σοβαρές φοιτητικές ενέργειες πρέπει να υπάρχει ευρεία συμμετοχή από τη βάση. Πρέπει να παροτρύνουμε τους φοιτητές να συμμετέχουν στις συνελεύσεις», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις ο πρύτανης του ΕΚΠΑ υποστήριξε ότι η κατάληψη δημοσίου χώρου αλλά και ειδικότερα η κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων «δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβάλλει κανείς τις διαμαρτυρίες του». Όπως είπε, οι διαμαρτυρίες αυτές θα πρέπει να προβάλλονται «μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει η πολιτεία γιατί διαφορετικά φτάνουμε σε ένα κράτος ανομίας».

Σε ό,τι αφορά το θέμα των μετεγγραφών, διευκρίνισε ότι ναι μεν «θα εγγράψουμε τους φοιτητές», αλλά όπως είπε, η φοίτησή τους θα είναι ελλιπής εφόσον δεν εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις που θέτει το ΕΚΠΑ.

«Τους φοιτητές θα τους εγγράψουμε διότι αυτό προβλέπει ο νόμος. Θα πρέπει όμως όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι για να εφαρμοστούν οι νόμοι, θα πρέπει να είναι νόμοι που εκδίδονται με βάση την πραγματικότητα», παρατήρησε, καταλήγοντας:

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια να πετύχουμε το στόχο που έχει βάλει ο νομοθέτης, όμως πρέπει να μας βοηθήσει και η πολιτεία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.