Ειδησεογραφικό site

Τηλεοπτική σειρά δια χειρός Γούντι Άλεν

40

Σε συμφωνία με την Amazon για να γράψει και να σκηνοθετήσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά ήρθε ο 79χρονος Γούντι Άλεν. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός δεν έχει ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του στην τηλεόραση, ωστόσο, οι άνθρωποι της Amazon τον έπεισαν και ήδη έχει ξεκινήσει δουλειά.

Η Amazon παρουσιάζει τις σειρές της online στο διαδίκτυο και έκανε πρόταση στον Γούντι Άλεν  για μία σειρά ημίωρων επεισοδίων, για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν. Η συμφωνία ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά τις πρώτες Χρυσές Σφαίρες που απέσπασε η Amazon για τη σειρά «Transparent».

«Ο Γούντι Άλεν είναι ένας οραματιστής δημιουργός, που έχει κάνει μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών.  Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε μαζί του για την πρώτη του τηλεοπτική σειρά», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Amazon. Από τη μεριά του ο διάσημος σκηνοθέτης τόνισε πως δέχθηκε την πρόταση – πρόκληση, χωρίς όμως να έχει καμία ιδέα για το τι θα κάνει. «Δεν έχω ιδέα από πού να ξεκινήσω. Λογικά η Amazon θα το μετανιώσει», ανέφερε χιουμοριστικά.

Ο Γούντι Άλεν, του οποίου ο μεγάλος όγκος των έργων και το εκφραστικό ύφος του τον κατέστησαν έναν από τους πιο διάσημους και δημιουργικούς παραγωγούς ταινιών της σύγχρονης εποχής, γράφει και σκηνοθετεί τις ταινίες του ενώ έχει ενσαρκώσει διάφορους ρόλους σε πολλές από αυτές. Ο ίδιος αποδίδει μεγάλο μέρος της έμπνευσής του στη λογοτεχνία, τη φιλοσοφία, τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο και κυρίως στην πόλη της Νέας Υόρκης, όπου γεννήθηκε και έχει περάσει όλη του τη ζωή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.