Ειδησεογραφικό site

Συνελήφθη ο serial killer που σκότωσε την ζωγράφο στη Νάξο

33

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της εικαστικού Κατερίνας Ζαζάνη που έγινε στις 11 Οκτωβρίου του 2014 στην Νάξο. Πρόκειται για έναν Αλβανό, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης καθώς είχε προσδιοριστεί εργαστηριακά ως ο δράστης της δολοφονίας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα και συνελήφθη. Από την εξακρίβωση των στοιχείων του που είχε γίνει μετά την δολοφονία της εικαστικού, οι Αρχές αναζητούσαν τον «Ηλία» ή «Βαγγέλη» της Νάξου, τον Μόντι ή Έντμοντ ή Ντέτιαν Παπαγιάν, Αρτάν Μπαρτάν στα διωκτικά έγγραφα, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Ο Αλβανός είχε επτά διαφορετικά δελτία ταυτότητας και όπως διαπιστώθηκε κατά την ταυτοποίηση, είχε προσδιορισθεί ως δράστης της δολοφονίας της 59χρονης εικαστικού, με παρελθόν στις Διωκτικές Αρχές και ποινικό μητρώο ως δράστης σε δολοφονίες και ληστείες. Η Κατερίνα Ζαζάνη είναι εντοπιστεί νεκρή μέσα στο σπίτι της. Ο Αλβανός εργάτης που είχε προσλάβει για εργασίες, είχε αναζητηθεί από την πρώτη στιγμή αλλά είχε εγκαταλείψει την Νάξο.

Σε βάρος του Αλβανού εκκρεμούν τρία τουλάχιστον εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονίες ηλικιωμένων, στην Αρκαδία το 2008, και το 2012, και στη Σπηλιά Κυπαρισσίας το 2011. Στις 10 Μαΐου 2011 στην Σπηλιά του Δήμου Τριφυλίας στη Μεσσηνία, είχε στραγγαλίσει στο κτήμα του 79χρονο μετά από μία έντονη εργασιακή προστριβή.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στο χωριό Βούρβουρα Αρκαδίας εισέβαλαν στο σπίτι όπου διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων, και ξυλοκόπησαν άγρια τον 77χρονο, ενώ η σύζυγός του τους εκλιπαρούσε να σταματήσουν. Το Δεκέμβριο του 2011, στραγγάλισε και λήστεψε 79χρονο στο Δώριο Μεσσηνίας, έπειτα από εργασιακή αντιδικία.

Στις 30 Μαρτίου του 2012 δολοφονεί έναν ακόμα 82χρονο, στην Τρίπολη Αρκαδίας, κατά τη διάρκεια ληστείας. Εντάλματα σύλληψης, εκκρεμούν σε βάρος του και για σωρεία ληστειών και κλοπών σε Λαμία, Αμφίκλεια, Ναύπλιο και Τρίπολη, ενώ «ανοίγουν» ανεξιχνίαστες υποθέσεις, με πηγές της ΕΛΑΣ, να προσδιορίζουν τις υποθέσεις σε επτά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.