Ειδησεογραφικό site

Συνελήφθη ο αρχηγός της συμμορίας του μακελάρη Μπάκο – Μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της Ασφάλειας

35

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε πριν από λίγη ώρα ένας διαβόητος Αλβανός κακοποιός που σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούσε συμβόλαια θανάτου και ήταν για χρόνια στην “κόκκινη λίστα” της Ασφάλειας. Ο εκτελεστής συνελήφθη στα Σεπόλια μετά από κινηματογραφική επιχείρηση της Ασφάλειας μετά από στοιχεία και πληροφορίες που τους έδωσε ο 31χρονος πιστολέρο του Μικρολίμανου.

Ο διαβόητος κακοποιός ήταν αρχηγός της συμμορίας που συμμετείχε και ο Μπάκο και σύμφωνα με την Αστυνομία αποτελούνταν από 7 μέλη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο αρχηγός και ο 31χρονος μακελάρης ενώ αναζητείται ένας Πολωνός και ένας Αλβανός ως βασικά μέλη της συμμορίας και τρεις ακόμη που όμως φέρεται να έχουν περιφερειακό ρόλο.

Ο αρχηγός συνελήφθη μαζί με έναν ακόμα Αλβανό, όμως σε κανένα μέχρι στιγμής διαμέρισμα δεν έχουν βρεθεί όπλα. Μάλιστα ερευνάται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη συμμορία να είχε αναλάβει να εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου σε βάρος αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ πριν μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τον 23χρονο, στο σπίτι του οποίου συνελήφθη ο Αρμπέρ Μπάκο, κατηγορείται και η φίλη του για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς και ένα οδηγός ταξί.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί μιλούν για μια πολύ σκληρή συμμορία, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπάκο, τον οποίο η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει ως ψυχωτικό άτομο.

Άλλωστε όσα είπε ο ίδιος ο Αλβανός πιστολέρο, ότι ήταν μεθυσμένος στο Μικρoλίμανο δεν ισχύουν, ενώ στην επίθεση σε μπαρ της Μιχαλακοπούλου στις 18 Οκτωβρίου πυροβόλησε στον αέρα γιατί ο σερβιτόρος άργησε να του πάει το ποτό. Στη συμμορία επισήμως «χρεώνουν» εκτός από το σκηνικό του Μικρολίμανου, τις επίθεσεις στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου, στο Μεταξουργείο, στην οδό Αριστοτέλους και μια ληστεία στη Western Union.

Η δράση της συμμορίας

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί μιλούν για μια πολύ σκληρή συμμορία, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο Μπάκο, τον οποίο η ΕΛΑΣ χαρακτηρίζει ως ψυχωτικό άτομο.

Πυροβολούσαν για το παραμικρό, αναλάμβαναν βρώμικες δουλειές και είχαν αναπτύξει στενές σχέσεις με έναν αλλοδαπό κρατούμενο που εξετάζεται αν είχε την υψηλή επιστασία της συμμορίας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο 31χρονος πιστολέρο, είπε στους αστυνομικούς ότι ήταν μεθυσμένος στο Μικρoλίμανο και δεν θυμάται γιατί πυροβόλησε, ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν που δεν ισχύει κάτι τέτοιο και άλλοι ήταν οι λόγοι της επίθεσης. Για την επίθεση στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου στις 18 Οκτωβρίου πυροβόλησε στον αέρα γιατί – όπως είπε ο Αλβανός – ο σερβιτόρος τον αγνοούσε και δεν άργησε να του πάει το ποτό. Στη συμμορία επισήμως «χρεώνουν» εκτός από το σκηνικό του Μικρολίμανου, τις επιθέσεις στο μπαρ της Μιχαλακοπούλου, στο Μεταξουργείο, στην οδό Αριστοτέλους και μια ληστεία στη Western Union.

Στην τελευταία τραυματίστηκε και ένας Αιγύπτιος που πήγε να εμποδίσει τους δράστες. Αξίζει να τονισθεί ότι ο Μπάκο υποστήριξε στους αστυνομικούς πως στην επίθεση στο καφενείο του Μεταξουργείο δεν συμμετείχε ο ίδιος, αλλά οι δυο άλλοι συνεργοί του και πως όλα έγιναν γιατί πήγαν να κλέψουν ένα ποδήλατο και οι θαμώνες του καφενείου τους είδαν… Έτσι γύρισαν στο σπίτι πήραν το καλάσνικοφ και επέστρεψαν στο σημείο γαζώνοντας την πρόσοψη με αποτέλεσμα ένας 44χρονος Έλληνας να πέσει νεκρός.

Στην Ευελπίδων ο Αρμπέρ Μπάκο

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων  μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα ο 31χρονος Αρμπέρ Μπάκο, που τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας τουλάχιστον 11 άτομα.

Ο Μπάκο μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες τρεις ένοπλες επιθέσεις.

Σημειώνεται ότι σε μία από αυτές, στο Μεταξουργείο, είχε χάσει τη ζωή του ένας 43χρονος άνδρας, ενώ είχε τραυματιστεί και μια γυναίκα.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία, και ο Μπάκο πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, η Αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του φερόμενου ως εγκεφάλου της συμμορίας της οποίας μέλος ήταν ο αλβανικής καταγαγωγής  Αρμπέρ Μπάκο.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για ομοεθνή του Αρμπέρ Μπάκο, ενώ φέρεται ως εκτελεστής συμβολαίων θανάτου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.