Ειδησεογραφικό site

Στους αναποφάσιστους στρέφεται το επιτελείο της ΝΔ – Δέσμευση Σαμαρά για μείωση φόρων

32

Για μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ, εισόδημα και κέρδη των επιχειρήσεων δεσμεύτηκε εκ νέου ο Αντ. Σαμαράς λίγο πριν την τελική ευθεία. Το γαλάζιο επιτελείο στρέφεται στους αναποφάσιστους που εκτιμάται ότι θα καθορίσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Στο επιτελείο της Ν.Δ. σημειώνουν ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων που προέρχεται από το χώρο της Κεντροδεξιάς είναι κατά πολύ υψηλότερο από εκείνο όσων ανήκουν στο χώρο της Kεντροαριστεράς.

Είναι χαρακτηριστικό, λένε στη Συγγρού, ότι στις δεύτερες εκλογές του 2012, οι τότε αναποφάσιστοι, με βάση του τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου, προέρχονταν «κατά 22% από τη Ν.Δ., κατά 9% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατά 9% από τη ΔΗΜΑΡ, κατά 9% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, κατά 7% από το ΠΑΣΟΚ, κατά 5% από τη Χρυσή Αυγή και κατά 10% από άλλο κόμμα. Ένα 18% δεν είχαν ψηφίσει, ενώ 11% των ερωτηθέντων (που δήλωσαν αναποφάσιστοι) δεν απάντησαν τι είχαν ψηφίσει τον Ιούνιο του 2012».

Η πλειοψηφία των ανθρώπων αυτών, εκτιμούν στη Ν.Δ., «δεν παίζουν με την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας» γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο στάδιο Τέντα της Καλαμάτας, δήλωσε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή «δεν αφορά μόνο τη δική μας παράταξη, αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στη σύγκρουση με την Ευρώπη».

Τη δέσμευση για άμεσες μειώσεις σε τρεις κρίσιμους τομείς της φορολογικής πολιτικής, τον ΕΝΦΙΑ, το εισόδημα και τα κέρδη των επιχειρήσεων, σε περίπτωση νίκης της ΝΔ στις εκλογές, επαναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, λίγα 24ωρα πριν τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος, ο πρωθυπουργός τονίζει ότι ο φόρος εισοδήματος θα φτάσει σταδιακά στο 33%, ότι θα υπάρξει περαιτέρω μείωση στον φόρο στα ακίνητα και πως θα ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη θα φτάσει στο 15%.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι με κυβέρνηση της ΝΔ «η εποχή του Μνημονίου λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου και από τον Μάρτιο δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα η παρουσία της τρόικας».

Ο πρωθυπουργός καταγγέλλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι «απομονωμένος πολιτικά» και πως το πρόγραμμά του περιλαμβάνει μόνο «μονομερείς ενέργειες» που δεν μπορεί να δεχθεί η Ευρώπη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμάχους, δεν μπορεί να βρει συμμάχους» τονίζει, υποστηρίζοντας ότι η ΝΔ, εάν βγει πρώτο κόμμα, θα καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση αμέσως.

Τέλος, όσον αφορά στην προεδρική εκλογή, δηλώνει ότι η ΝΔ θα προτείνει και πάλι τον Σταύρο Δήμα. «Θα προτείνουμε ξανά για Πρόεδρο τον Σταύρο Δήμα, για τον οποίο δεν βρήκαν το παραμικρό να πουν ούτε κι εκείνοι που τον καταψήφισαν. Δεν παίζουμε με τέτοια σοβαρά πράγματα» υπογραμμίζει.

Τα σχόλια είναι κλειστά.