Ειδησεογραφικό site

Νέο μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός – Κικίλιας: Αποτρέψαμε τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού

139

Στο δικαστήριο της Ευελπίδων βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος μεταφέρθηκε από την ΓΑΔΑ όπου κρατείτο από χθες.

Ο τρομοκράτης θα απολογηθεί στον Εισαγγελέα για την απόδραση και τον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε στο σπίτι που έμενε και συνελήφθη το Σάββατο στην Ανάβυσσο.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Χριστόδουλου Ξηρού Φραγκίσκος Ραγκούσης μετέφερε δήλωση του δραπέτη, όπου ανέφερε πως αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για τον οπλισμό, ενώ επιμένει πως δεν είχε καμία συναναστροφή με κανέναν άλλο.

Τα στοιχεία που έδωσε ο Β. Κικίλιας

kikilias-sunenteuksi-ksiros Ο Χριστόδουλος Ξηρός σκόπευε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικό χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας στο πλαίσιο νέων ανακοινώσεων της ΕΛ.ΑΣ για την μέχρι τώρα πορεία των ερευνών δήλωσε ότι  με τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού αποτράπηκε ένα πάρα πολύ σοβαρό χτύπημα στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος και συγκεκριμένα, όπως είπε, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίσης σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, στο σπίτι στην Ανάβυσσο βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν δρομολόγια, και διαδρομές διαφυγής.

Όπως τόνισε το χτύπημα θα ήταν στις αμέσως επόμενες ημέρες, τόνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Τσακνάκης

Επιπλέον ανέφερε ότι το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταχτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα είχε σταλεί, στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».

Μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι αστυνομικοί, από την έρευνα στην κατοικία των 300 τετραγωνικών της Αναβύσσου βρήκαν σχεδιαγράμματα που δείχνουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οδούς και δρομολόγια για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν από τα Φώτα.

Τα σχεδιαγράμματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες έχουν ήδη ακολουθήσει το δρομολόγια σε μαι προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν ακριβώς το χτύπημα.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και νέα στοιχεία για νέα πρόσωπα, συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες ακόμα καθώς μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί μόλις το ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.

Από την χθεσινή εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και επτά όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επίσης, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη.

Ειδικότερα, τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλές υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης.

Tο μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ο Ξηρός επέστρεφε με το ποδήλατό του στη μονοκατοικία όπου διέμενε, στην Ανάβυσσο, ένας αστυνομικός με πολιτικά που επέβαινε σε μηχανή έπεσε λίγα μέτρα μακριά από τον τρομοκράτη.

Ο Ξηρός τον πλησίασε για να δει τι συμβαίνει και αν έχει χτυπήσει, ενώ του πρότεινε να τον βοηθήσει στο σπίτι του το οποίο είναι κοντά και τότε άντρες της αντιτρομοκρατικής τον περικύκλωσαν και τον ακινητοποίησαν με αστραπιαίες κινήσεις.

Ο τρομοκράτης εκείνη τη στιγμή δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ δεν ήταν σε θέση να χρησιμοποιήσει και το πιστόλι που διέθετε. Τα μοναδικά του λόγια ήταν «Ναι τελείωσε, εγώ είμαι, ο Χριστόδουλος Ξηρός»

Μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο αναζητούν οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς. Οι μικρές σε διάρκεια συζητήσεις που έγιναν αναλώθηκαν σε απλές διαπιστώσεις και θεωρητικές κουβέντες που δεν προσέφεραν κάτι στην έρευνα.

Τα όπλα και το χτύπημα

Τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί. Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Τα Καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλές υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης.

Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο στόχος και ο οπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν σε έχει ακόμα εξακριβωθεί, όμως στην αντιτρομοκρατική «πανηγυρίζουν» πως μετά την αποτροπή χτυπήματος με τη σύλληψη Σταμπούλου στο Βύρωνα, κατάφεραν να αποσοβήσουν ακόμα μια επίθεση.

Σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός.

Ψάχνουν τη γυναίκα που τον έκρυβε 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο, σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν.

Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Πάντως, ο ίδιος ο Χριστόδουλος Ξηρός αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό στους αστυνομικούς, ενώ οι μικρές σε διάρκεια συζητήσεις που έγιναν αναλώθηκαν σε απλές διαπιστώσεις και θεωρητικές κουβέντες που δεν προσέφεραν κάτι στην έρευνα.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr: Συνέλαβαν στην Ανάβυσσο τον Χριστόδουλο Ξηρό – Του… έστησαν τροχαίο

Τα σχόλια είναι κλειστά.