Ειδησεογραφικό site

Παύλος Χαϊκάλης: Θέμα ηγεσίας αν δεν πάρουμε 11% στις ευρωεκλογές

70

Εσωκομματικούς κραδασμούς προκαλούν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όπου ο κ. Παύλος Χαικάλης έβαλε θέμα αλλαγής ηγεσίας μετά τις Ευρωεκλογές, εφόσον το κόμμα δεν πάρει 11%, που ήταν το ποσοστό των εκλογών του Μαΐου του 2012.

Μιλώντας στο Βήμα FM, ο κ. Χαικάλης ανέφερε ότι «ο πρόεδρος έχει θέσει ένα ζήτημα ότι αν δεν πιάσουμε ένα ποσοστό των εκλογών του Μαΐου θα καλέσει Εθνικό Συμβούλιο για να κάνουμε συζήτηση και να βάλει και το θέμα αλλαγής ηγεσίας». Πρόσθεσε ότι «δεν είναι εύκολο να αλλάζεις πρόεδρο έτσι» ωστόσο θα πρέπει να συγκληθούν τα όργανα να γίνει αυτοκριτική να δούμε τα λάθη και «αν είναι ευθύνη του προέδρου ή των οργάνων, αν μπορεί κάτι να αλλάξει και πώς μπορεί να προχωρήσει».

Ο κ. Χαϊκάλης, που ήταν επικεφαλής του συνδυασμού των ΑΝ.ΕΛ για την περιφέρεια Αττικής πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και την κα Ρένα Δούρου: «Δεν μπορώ να πω σ’ αυτούς τους ανθρώπους να πάνε και να κάνουν κάτι. Ξέρουν τις πολιτικές μας και τις θέσεις μας και ό,τι πιστεύει ο καθένας ας κάνει. Αν δώσω γραμμή για κάποιον, είναι σαν να πιστεύω ότι είναι πρόβατα. Είμαι, όμως, από αυτούς που έχουν πει ότι δεν μπορεί να γίνουμε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ…Ο συνδυασμός μας κατέβηκε υπό τη δική μου ηγεσία και κρατώ τις δικές μου απόψεις. Εάν το κόμμα θέλει να κρατήσει μια άλλη γραμμή, είναι θέμα του κόμματος».

Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούσαν ότι με τις δηλώσεις του ο κ. Χαϊκάλης ασκεί κριτική στην ηγεσία και διαχωρίζει τη θέση του επιλέγοντας ενδεχομένως αυτόνομη πορεία μετά τις ευρωεκλογές εφόσον το κόμμα δεν πάει καλά και θυμίζουν τις πρωθυπουργικές δηλώσεις ότι υπάρχουν περιθώρια διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.