Ειδησεογραφικό site

Ο Αλφόνσο Κουαρόν πρόεδρος στο Φεστιβάλ Βενετίας

54

Ο Μεξικανός σκηνοθέτης, Αλφόνσο Κουρόν είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του 72ου φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 εώς και τις 12 Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση πήρε το Σωματείο σκηνοθετών της φετινής Μπιενάλε, πρόεδρος της οποίας είναι ο Πάολο Μπαράτα, με τη σύμφωνη γνώμη του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας, Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Ο Κουαρόν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής θα αποφασίσουν σε ποια ταινία θα δώσουν το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης, τον Χρυσό Λέοντα, καθώς και τα υπόλοιπα βραβεία.

Η ταινία του «Gravity», η οποία του χάρισε δύο Όσκαρ (μοντάζ και σκηνοθεσίας), άνοιξε το 2013 το φεστιβάλ της Βενετίας. Επίσης, παλαιότερες ταινίες του, το «Children of Men» και το «Y Tu Mamá También», έκαναν παγκόσμια πρεμιέρα στη Βενετία. Η ταινία «Y Tu Mamá También» («Θέλω και τη Μαμά σου», 2001) κέρδισε το βραβείο σεναρίου και εκείνο του Μαρτσέλο Μαστρογιάννι για τους πρωταγωνιστές Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Ντιέγκο Λούνα, ενώ το «Children of Men» («Τα Παιδιά των Ανθρώπων», το 2006), το βραβείο φωτογραφίας.

Ο Κουαρόν σκηνοθέτησε επίσης την ταινία «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν». Έχει προταθεί για τρία βραβεία Όσκαρ: το 2001 για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το Θέλω και τη Μαμά σου (Y tu mamá también) και το 2006 για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και Μοντάζ για το Τα Παιδιά των Ανθρώπων (Children of Men), ενώ το 2013 προτάθηκε για Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας για την ταινία «Gravity».

Τα σχόλια είναι κλειστά.