Ειδησεογραφικό site

Ο αδερφός των μακελάρηδων ανάβει κεριά για τα θύματα των επιθέσεων

52

Τον αποτροπιασμό του για τις πράξεις των αδερφών του εκφράζει ο Mohamed Abdeslam, ο οποίος φωτογραφήθηκε χθες στις Βρυξέλλες να ανάβει κεριά στο σπίτι του και το μπαλκόνι του για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Ο Mohamed Abdeslam, ο οποίος συνελήφθη αμέσως μετά τις επιθέσεις στις οποίες πήραν μέρος δύο αδέρφια του, ζει στο Molenbeek, τη «συνοικία-προπύργιο των τζιχαντιστών» στη βελγική πρωτεύουσα. Πολλοί κάτοικοι εκεί άναψαν κεριά για να δείξουν ότι δεν στηρίζουν την τρομοκρατία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον γαλλικό λαό.

Ο αδερφός του Mohamed, Salah, εκτιμάται ότι ήταν ο οδηγός του οχήματος με το οποίο οι τρομοκράτες πήγαν στις επιθέσεις, αλλά δεν είναι ακόμα γνωστό αν είχε μεγαλύτερο ρόλο. Μετά τις επιθέσεις πιθανολογείται ότι επέστρεψε στο Βέλγιο, αλλά η τύχη του ακόμα αγνοείται και αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στον κόσμο.

Ο έτερος αδερφός με το όνομα Ibrahim είναι ο άντρας που πυροδότησε το γιλέκο αυτοκτονίας που φορούσε στο καφέ Comptoir Voltaire, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά έναν περαστικό.

Ο αδερφός τους πάντως που μένει στις Βρυξέλλες δηλώνει αθώος και πως δεν είχε ιδέα τι σχεδίαζε η οικογένειά του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.