Ειδησεογραφικό site

Νικολόπουλος: Να απαντήσει ο Τσίπρας για τις καταγγελίες Πανούση

22

Να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση καλεί τον πρωθυπουργό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο βουλευτής Αχαΐας σημειώνει πως: «Μπορεί οι δηλώσεις του πρώην υπουργού να είναι γενικές και αόριστες, αλλά δεν μπορούν να προσπερνιούνται εύκολα, δεδομένου ότι ο κ. Πανούσης εκ της θέσης του είχε έρθει σε επαφή με πολύ σημαντικές, ενδεχομένως και απόρρητες πληροφορίες. Και όταν έναν πρώην υπουργός προβαίνει σε τόσο σημαντικές καταγγελίες που εκπέμπουν δυσοσμία κατά του πολιτικού κόσμου, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο πρωθυπουργός, δεν μπορούν να τις αφήνουν να πλανώνται στον αέρα, περιμένοντας μόνο από την Δικαιοσύνη να τις αποδείξει ή να τις διαψεύσει».

Παράλληλα, ρωτά τον πρωθυπουργό εάν ήταν σε γνώση δική του, μελών της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες που σχετίζονται με τις καταγγελίες του κ. Πανούση. Επίσης, ρωτάει εάν υπάρχουν και άλλα πρώην η νυν κυβερνητικά στελέχη που έχουν δεχτεί απειλές, και αν ναι, με ποιο τρόπο αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, ζητάει από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που σε πολιτικό επίπεδο θα αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να επαληθευτούν ή να διαψευστούν οι καταγγελίες και κυρίως, να υπάρξει θεσμική θωράκιση ώστε να αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους όσοι πιθανώς δρουν στο παρασκήνιο και πιστεύουν ότι μπορούν να απειλούν και να εκβιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.