Ειδησεογραφικό site

Τουρκικά περιοδικά με κοινό εξώφυλλο: «Je suis Charlie»

38

Τα τρία κορυφαία σατιρικά περιοδικά στην Τουρκία, Leman, Penguen και Uykusuz αποφάσισαν με κοινή ανακοίνωσή τους να εκδοθούν με το ίδιο εξώφυλλο, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης στα 12 θύματα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo.

Το κοινό εξώφυλλο των τριών περιοδικών θα έχει μαύρο φόντο, πενθώντας για τους νεκρούς της επίθεσης και θα αναγράφει την φράση «Je Suis Charlie», θέλοντας έτσι να τιμήσουν την μνήμη των νεκρών συναδέλφων τους.

Στην κοινή τους ανακοίνωση τα τρία περιοδικά αναφέρουν: «Ελπίζουμε ότι αυτή η αλληλεγγύη θα φέρει κάποια παρηγοριά. Καταδικάζουμε την ένοπλη τρομοκρατία με στόχο τις γελοιογραφίες. Επιθυμούμε ένα κόσμο που θα τον κυβερνά η γλώσσα της ειρήνης, στον οποίο η ελευθερία της σκέψης δεν θα καταπιέζεται και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν θα είναι θύματα επιθέσεων».

Προτού τα τρία περιοδικά αποφασίσουν να εκδοθούν με κοινό εξώφυλλο, το Leman είχε ανακοινώσει ότι θα κυκλοφορήσει στις 15 Ιανουαρίου με εξώφυλλο την φωτογραφία του βετεράνου σκιτσογράφου της Charlie Hebdo,Geroge Wolinski, όταν αυτός είχε ταξιδέψει στην Τουρκία και είχε επισκεφθεί τζαμί στην Κωνσταντινούπολη.

Επίσης, το Penguen είχε δώσει στη δημοσιότητα σκίτσο για το εξώφυλλο της 15ης Ιανουαρίου που έδειχνε το λογότυπό του με δάκρυα να αποθέτει ένα γαρύφαλλο στη Charlie Hebdo.

Και τα τρία σατιρικά περιοδικά της Τουρκίας κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τη Charlie Hebdo, σατιρίζοντας με σαρκασμό πολιτικούς, αλλά και απλούς πολίτες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.