Ειδησεογραφικό site

Η ατζέντα του Τσίπρα: Προσφυγικό, Κυπριακό και… ποδόσφαιρο

56

 

Με επίκεντρο το προσφυγικό πρόβλημα και επιδίωξη να συνεργαστεί η Τουρκία πιο αποτελεσματικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ταξιδεύει σήμερα στη γειτονική χώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψη γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, με την ευρύτερη περιοχή να ταναλίζεται από αβεβαιότητα και τις δραματικές επιπτώσεις της «συριακής» τραγωδίας.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να καταθέσει στους κυρίους Ταγίπ Ερντογάν και Αχμέτ Νταβούτογλου το αίτημα για δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων στη γειτονική χώρα, ευελπιστώντας ότι οι πρόσφατες σχετικές πιέσεις, αλλά και τα δέλεαρ που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Άγκυρα για μία τέτοια συνεργασία θα αποφέρουν καρπούς και θα κάνουν τη γειτονική χώρα πιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην ατζέντα των συζητήσεων με την τουρκική ηγεσία περιλαμβάνεται και το Κυπριακό, αλλά και η αναβάθμιση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δυο χωρών.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη, όπου το βράδυ στις 8 θα παρακολουθήσει τον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Φανάρι, όπου θα έχει συνάντηση με τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Άγκυρα για τις συναντήσεις τους με τον τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στις 12.00 και τον πρόεδρο Ερντογάν στις 2 μετά το μεσημέρι.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.