Ειδησεογραφικό site

ΒΙΝΤΕΟ: Στεφάνι και γιουχάρισμα για τον Τσίπρα – «Φωτιά» και στα social media

184

Επεισοδιακή ήταν η κατάθεση στεφάνου στο Πολυτεχνείο που επιχείρησε το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός έφτασε με την συνοδεία του και άντρες της ασφάλειάς του λίγο μετά τις 9 το πρωί, με την όλη διαδικασία να διαρκεί ελάχιστα λεπτά της ώρας.

Ο λόγος που ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε το στεφάνι και έφυγε τρέχοντας από το χώρο του Πολυτεχνείου ήταν οι σφοδρές αποδοκιμασίες που δέχθηκε από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι μάλιστα τον περίμεναν και λίγο νωρίτερα είχαν προσπαθήσει να απωθήσουν το κυβερνητικό κλιμάκιο που τον περίμενε. Ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε σιωπηλός το στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και αποχώρησε με φανερό τον εκνευρισμό στο πρόσωπό του εν μέσω αποδοκιμασιών από τους συγκεντρωμένους, που κατά κύριο λόγο ανήκαν στην Αριστερά και σε εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις.

Ο πρωθυπουργός είχε επενδύσει πολύ στην επίσκεψή του αυτή στο Πολυτεχνείο, που αν και δεν είχε ανακοινωθεί πολύ νωρίτερα, θέλησε να την εκμεταλλευτεί πολιτικά ως «ο πρώτος πρωθυπουργός που καταθέτει στεφάνι στο Πολυτεχνείο». Μάλιστα το τουίταρε σχετικά και η Αυγή, αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, στις 17 Νοέμβρη του 2010.

 

Γκάφα της Αυγής για το στεφάνι που κατέθεσε ο Τσίπρας στο Πολυτεχνείο

Μπορεί η άφιξη του πρωθυπουργού στο πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι να ήταν επεισοδιακή και με εντάσεις, ωστόσο δεν ήταν το θέμα που συζητήθηκε και σχολιάστηκε έντονα στα social media και όχι μόνο.

Ηταν η αναφορά της εφημερίδας «Αυγή» πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που κατέθεσε στεφάνι στο Πολυτεχνείο.  Κάτι που δεν ισχύει αφού ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που είχε καταθέσει στεφάνι ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου στις 17 Νοεμβρίου 1981. Μάλιστα ακολούθησαν και άλλοι όπως ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα το δημοσίευμα της Αυγής προκάλεσε την αντίδραση της νεολαίας του Κινήματος Σοσιαλιστών, η οποία με επιστολή προς την εφημερίδα κάνει λόγο για παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας. Μάλιστα υπενθυμίζει πως και ο δεύτερος πρωθυπουργός που κατέθεσε λουλούδια χωρίς να σημειωθούν επεισόδια με τη μαζική συμμετοχή νέων και απλών πολιτών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου το Νοέμβρη του 2009.

 

Το τρολάρισμα του Τσίπρα στο Twitter δεν άργησε καθόλου πάντως, με δεκάδες χρήστες να κάνουν για άλλη μια φορά επίδειξη χιούμορ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.