Ειδησεογραφικό site

Ανοιχτοί λογαριασμοί 20 Ιουνίου 2015

129

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

Ενός κακού μύρια έρχονται; ΝΑΙ! Το τι παραμάγαζα, σου λέει, έχουν δημιουργήσει ιατροί δεν λέγεται. Μέσα στα ιατρεία τους έχουν στήσει μονάδες ημερήσιας νοσηλείας και εκεί τα κάνουν όοοολα σε ένα. Καλά έκανε λοιπόν εκείνος ο ιατρικός όμιλος και τους κατήγγειλε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και αναμένουμε την απάντησή του. Γιατί, σου λέει, εκτός από παράνομες αυτές οι μονάδες είναι και μη ασφαλείς. Και πώς να μην είναι όταν ούτε νοσηλευτικό προσωπικό διαθέτουν ούτε άλλο έναν ιατρό για κάθε ενδεχόμενο. Και αφού επιτήρηση δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια είπαν κάποιοι δεν στήνουμε μία μονάδα, τη μεγαλύτερη της χώρας, σε ένα από τα ομορφότερα νησιά μας; Ε, μην τα περιμένετε και όλα στο πιάτο εσείς του υπουργείου. Αντε και επειδή σας αγαπώ αρχίστε να ξεψαχνίζετε τα νησιά του Αιγαίου!

Με αισιοδοξία

Μπορεί η πολιτική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές να έχει παγώσει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, ωστόσο υπάρχουν και αυτοί που αντιστέκονται και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ανεβάζοντας τον πήχη των επενδύσεων. Σε αυτούς αναμφίβολα ανήκει και ο Γ. Κορρές. Ο οποίος, παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει να χαμογελά γιατί πιστεύει ότι στα ζόρια ο καθένας πρέπει να γίνει πιο δημιουργικός ώστε να αντεπεξέλθει – είναι ένα καλό κίνητρο για επαναπροσδιορισμό και επανεκκίνηση. Και όπως φαίνεται του βγαίνει και η ανησυχία και η δημιουργικότητα που τον διακρίνει. Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις του Ομίλου ενισχύθηκαν κατά 35%, στα 16,9 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, αποτέλεσμα τόσο της θετικής πορείας της ελληνικής αγοράς, όσο και όλων των στρατηγικών αγορών στο εξωτερικό. Μπορεί στην Ελλάδα η ανάπτυξη λόγω των συνθηκών να ήταν μόλις 8%, στο εξωτερικό όμως εκτινάχθηκε η αύξηση του τζίρου στο 116%. Ε, θέλει και πολύ για να γίνει το επόμενο βήμα; Όχι δα γι’ αυτό και ετοιμάζει βαλίτσες για τη χώρα της σάμπας. Η επίσημη έναρξη της παρουσίας της εταιρείας στη χώρα κοντοζυγώνει και θα είναι ο πρώτος σταθμός της εταιρείας «Κορρές» στη Λατινική Αμερική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας με την Avon.

Σκέψεις επαναλειτουργίας

«Δεν λειτουργούν, αλλά υπάρχουνε. Δεν εργάζονται αλλά τους πληρώνουμε, τι είναι;» Ως προς το πρώτο σκέλος τα 47 δημόσια ΚΤΕΟ που έχουν βάλει λουκέτο και ως προς το δεύτερο οι εργαζόμενοι (;) σε αυτά, οι οποίοι κοστίζουν περί τα 5 εκατ. ευρώ. Κάντε κάτι ρε παιδιά, βαρεθήκαμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι να πληρώνουμε σπασμένα και στραβά. Ακούγεται πάντως ότι κυβερνητική πρόθεση είναι να «ξανά-ρολάρουν» τα δημόσια ΚΤΕΟ. Όχι βέβαια για την προστασία της τσέπης του πολίτη, αλλά για την τόνωση των εσόδων του Δημοσίου. Πάνω από 110 εκατ. ευρώ είναι τα ετήσια έσοδα των ιδιωτικών ΚΤΕΟ από τον τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιούν στα οχήματα.
Ορίστε! Και επειδή όλο παράπονα μου είσαστε ότι το κράτος σας αντιμετωπίζει ως αποπαίδια, στα δημόσια ΚΤΕΟ το τιμολόγιο θα είναι κατά 30% φθηνότερο από ό,τι στα ιδιωτικά. Όσοι πιστοί προσέλθετε!!! Έχει και λουκουμάκι!

Μαύρη πέτρα

Και φωτεινά μυαλά έχουμε και επιστήμονες διαθέτομεν! Αν και πληθυσμιακά οι Έλληνες αποτελούν λιγότερο από το 0,2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες το ποσοστό των Ελλήνων πλησιάζει το 3%. Όμως, από αυτούς, μόνο ένας στους επτά (14%) έζησε ή ζει στην Ελλάδα, ενώ όλοι οι άλλοι στο εξωτερικό (86%), όπου αρκετοί γεννήθηκαν, ενώ ακόμη περισσότεροι έφυγαν ως μετανάστες. Άρα γιατί χάνονται… γιατί μετοικίζουν… γιατί ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους… Γιατί, γιατί; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι καθήμενοι μπροστά στο καθρέφτη τους. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος έγινε ο νέος Country Manager της Google για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Προτού ενταχθεί στο δυναμικό της Google, ο Γρηγόρης Ζαριφόπουλος κατείχε τη θέση του γενικού διευθυντή της Gap για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία. Πριν την Gap, εργάστηκε για την IKEA Ελλάδας, την εταιρεία συμβούλων McKinsey & Company στο Λονδίνο και στην Αθήνα, καθώς και για τη Seagate Technology, κατασκευάστρια εταιρεία σκληρών δίσκων στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Περγαμηνές αξίας που άμεσα δείχνουν γνώσεις και εμπειρία και έμμεσα πάθος για δουλειά. Απλά συγχαρητήρια!

Χυμός… ελιξίριο

Αρώνια και είσαι… μάΧΥΜΟΣ. Οι αδελφοί Σαράντη, οι γνωστοί επιχειρηματίες εκ Τρικάλων που ελέγχουν τις βιομηχανίες Τυράς και Ολυμπος, έκαναν πάλι το θαύμα τους, προς απογοήτευση του ανταγωνισμού. Δημιούργησαν ένα νέο προϊόν που έχει κρυμμένα μυστικά της φύσης. Κι αν οι περισσότεροι από εσάς ακούτε το φρούτο αρώνια για πρώτη φορά, μάθετε ότι, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, είναι υπεύθυνο για τη συγκέντρωση υψηλότατων ποσοστών θρεπτικών συστατικών και ισχυρών αντιοξειδωτικών και, όχι άδικα, έχει ήδη οδηγήσει τους ειδικούς της διατροφής να το χαρακτηρίζουν υπερ-τροφή, ελιξίριο ζωής και δώρο της φύσης στον άνθρωπο. Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ!… Αλλά μια και τα λέμε, θα περιμένουμε κάτι και στα γαλακτοκομικά;

Ευέλικτη επέκταση

Είπαμε το παν σε αυτή τη ζωή και ιδίως σε αυτή την εποχή είναι να ξύνεσαι μόνος σου, να είσαι ευέλικτος και πάντα μπροστά από την εποχή σου. Κοιτάξτε τα Public, για παράδειγμα, και πάρτε ιδέες. Αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή, είπαν να επεκταθούν δυναμικά και στα εποχικά για το καλοκαίρι προϊόντα. Τουτέστιν στα παιδικά παιχνίδια και τον εξοπλισμό για την παραλία. Στο πλαίσιο αυτό, τα Public ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με την ιταλική εταιρεία SBS, η οποία διαθέτει μια σειρά αξεσουάρ με ξεχωριστό design και προσιτές τιμές, όπως θήκες – περιβραχιόνια, βάσεις στήριξης ποδηλάτου, activity tracker, φορητά ηχεία κ.λπ. και την ελληνική εταιρεία TerraNation™ η οποία προσφέρει καινοτόμο, υψηλών προδιαγραφών και αξιόπιστο εξοπλισμό για την παραλία, όπως εξοπλισμό σκίασης, υποστρώματα και τσάντες παραλίας, χρηστικά εργαλεία και απορροφητικές πετσέτες. Tην Κυριακή είσαστε ανοικτά να σας επισκεφτώ;

Μόνο στην Ελλάδα!

Παιδί μου, αν δεν λειτουργεί τίποτα, η αναρχία είναι βασιλιάς κατά το λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια. Άκουσον άκουσον, καφετέριες λέει στήνουν πάγκους εντός των καταστημάτων τους και θα πωλούν και τσιγάρα. Ποιος αντικαπνιστικός νόμος; Και ποια προστασία των παθητικών καπνιστών; Το αλαλούμ που επικρατεί με το καθεστώς πώλησης καπνικών ειδών, μας ανέφερε παράγοντας από τον κλάδο των περιπτέρων, πηγάζει από την ύπαρξη μίας υγειονομικής διάταξης και ενός νόμου που η μία αναιρεί τον άλλο. Συγκεκριμένα πρόκειται για την διάταξη 134 του υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2012 και ορίζει ότι καπνικά δεν πρέπει να πωλούν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ένα μήνα μετά –όχι ένα χρόνο μετά …ένα μήνα μετά- το υπουργείο Ανάπτυξης μαζί με το Οικονομικών θέσπισαν το νόμο 4093, ο οποίος ουσιαστικά απελευθερώνει την πώληση των καπνικών -άρα και του επαγγέλματος του περιπτερά- ο οποίος αναφέρει ότι τσιγάρα και λοιπά καπνικά είδη μπορούν να πωλούνται και από τις υπεραγορές. Άλλα ντάλλα κουκουνάρες δηλαδή… Και όπου βρούμε, μπουκάρουμε!

Τα σχόλια είναι κλειστά.